De e-Fixxter, de elektrische compacte camper van CamperfiXX

Het Nederlandse camperombouw bedrijf CamperfiXX komt met de e-Fixxter op de markt. Deze compacte camper, verkrijgbaar als 4 en als 5 persoons camper, is de ultieme combinatie van camper, vrije tijds auto en dagelijkse auto. Door de geringe hoogte kan je de e-Fixxter ook in parkeergarages parkeren. Het accupakket is opvallend fors en de slaapbank biedt door het grote formaat veel slaapcomfort.

Het uitgangspunt, een elektrische compacte bestelauto met grote actieradius

De e-Fixxter wordt gebouwd op de Toyota Proace en de daar aan nagenoeg identieke Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro, langste versie. De wielbasis van deze auto’s is tamelijk klein waardoor ze zeer wendbaar zijn. Het accupakket heeft een capaciteit van maar liefst 75 kW, de actieradius bedraagt volgens het WLPT protocol 330 kM. Het accupakket ligt onder de vloer waardoor het zwaartepunt heel laag ligt.

Leestip:  Carthago tart camperwetten met nieuwe c-tourer integraal en halfintegraal
Laden van de accu op verschillende manieren

In Europa zijn inmiddels meer dan 185.000 openbare laadpunten en in een half uur is de accu voor 80% geladen. Natuurlijk kan je ook thuis met een gewoon stopcontact laden, de laadduur bedraagt dan 41 uur. Bij gebruik van een Wallbox, een privé laadpunt, bedraagt de oplaadtijd echter slechts 7,5 uur.

Is de actieradius groot genoeg?

Bij gebruik van de e-Fixxter als vrije tijds auto en als dagelijkse auto in Nederland zal de actieradius (bijna) altijd voldoende zijn. Zeker door de mogelijkheid van snelladen, even ‘bijladen’ gedurende een half uur en de accu zit weer op 80%. Gebruik je de e-Fixxter als camper dan zal het niet lukken om in één dag van Zuid Frankrijk naar Nederland te rijden. Dat is wel mogelijk in twee dagen met wat korte stops.

Leestip:  Vloedgolf aan meldingen camperschade bij noodweer
Het interieur van de e-Fixxter, ruim en flexibel

Het interieur concept is al vele malen beproefd in de diesel aangedreven Fixxters. De RDW goedgekeurde slaapbank is verschuifbaar zonder storende rails op de vloer. In lig positie ontstaat een bed met een breedte van 135 x 200 cm, uniek voor een compacte camper. De koelkast heeft een flink formaat en er is een apart vak voor een Porta Potti. De camperkast is deelbaar, je bepaalt zelf hoeveel kastruimte je monteert. Gebruik je de e-Fixxter als dagelijkse auto dan heb je minder kastruimte nodig dan wanneer je de e-Fixxter als camper gebruikt. Er zijn diverse praktische opbergvakken waardoor de e-Fixxer heel handig in gebruik is.

Veel opties om uit te kiezen

Uniek, deze elektrische auto kan voorzien worden van een trekhaak om er bijvoorbeeld een fietsendrager op te zetten. In het slaaphefdak kan een bed gemonteerd worden en een zonnepaneel zorgt voor stroom van het campergedeelte wanneer je geen gebruik maakt van walstroom op een camping. En wil je in de schaduw zitten? Een luifel kan desgewenst gemonteerd worden.

Leestip:  Camperbeurs Hardenberg verbreekt alle records

Website Camperfixx: www.fixxter.nl

 4.3/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in