Controleer je reisverzekering voordat je op pad gaat 

Na een lange vliegreis merk je bij aankomst op je vakantiebestemming op dat een deel van je bagage verloren is gegaan; de koffer is gescheurd bij de verwerking ervan op de luchthaven. Wat doe je in zo’n geval? Hoe zit het met de schade die voortkomt uit diefstal van spullen uit je hotelkamer of gehuurde appartement? Je wilt het liefst dezelfde dag nog een nieuwe telefoon of laptop tot je beschikking hebben. Het maakt duidelijk hoe belangrijk een goede reisverzekering met uitgebreide dekking is. In dit artikel lees je meer over het afsluiten van een reisverzekering.

Tip: er zijn verschillende tools, waarmee je bijvoorbeeld een reisverzekering van Allianz Direct vergelijkt met de opties bij andere verzekeraars. Het geeft je een goed beeld van de reisverzekering die het beste bij je past.

Reisverzekering op basis van het aantal reisdagen

In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een kortlopende- en doorlopende reisverzekering; de kortlopende reisverzekering dekt je uitsluitend tijdens de geplande vakantie, terwijl een doorlopende reisverzekering het hele jaar geldig is. Afhankelijk van het aantal verwachte reisdagen bepaal je welke van beide reisverzekeringen het beste bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een pakket voor 60 reisdagen of een variant voor 90 reisdagen. Standaard profiteer je hierbij van 24/7 SOS hulpverlening tijdens je reis; handig, wanneer je laat op de avond geconfronteerd wordt met een inbraak in je appartement.

Dekking van een reisverzekering

Let niet alleen op het aantal reisdagen waarop je profiteert van de dekking van een reisverzekering; kijk ook naar de waarde van het geheel aan bagage wat gedekt is. Zeker wanneer je een laptop, tablet en nieuwe smartphone meeneemt loopt de waarde van je bagage al snel op. Sommige verzekeringen dekken je bagage tot een waarde van 1.000 euro, bij andere pakketten loopt dit op tot een bedrag van maximaal 3.000 euro. Het verschilt hierbij hoe hoog het eigen risico is. In sommige gevallen betaal je helemaal geen eigen risico.

Overweeg een annuleringsverzekering

Naast het gegeven dat je op reis goed verzekerd wilt zijn, is het een fijn idee dat je onlangs geboekte reis geannuleerd kan worden bij een sterfgeval of ernstige ziekte in je directe omgeving. Het geldt in het bijzonder voor vakanties verder weg, of van meer dan twee à drie weken. De kosten van zo’n vakantie lopen vaak al snel op; vliegtickets, geboekte hotelovernachtingen, enzovoorts. Bij sommige reisverzekeringen maakt de annuleringsverzekering hier standaard onderdeel van uit; in andere gevallen zal je deze annuleringsverzekering los af moeten sluiten.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in