Natuurkampeerterrein De Wildemansheerd in het weidse land

De Wildemansheerd dateert van ongeveer 1850. Sinds 1896 is de heerd (boerderij met erf) in bezit van de familie Wildeman. Het was eerst een keuterboerderij, later een varkensfokkerij en- mesterij. Er is nu geen actief boerenbedrijf meer. Voor de ruilverkaveling in 1975 liep het land in een smalle strook vanaf het dorp Schildwolde tot aan het Schildmeer. Via een zandweggetje van 2 km moest bijvoorbeeld de melk elke dag naar het dorp worden gebracht. Langs het huis liep de Schildwolder Schipsloot. Platte schepen vervoerden onder andere turf en aardappels. De bedding is nog goed zichtbaar op het terrein.

De Wildemansheerd is een speels ingericht terrein met een ruime camping en een vakantiehuis. De oude boerderij ligt centraal tussen de camping, een klein eigen bos en een grote vijver. Overal is contact met het landschap: over houtwallen heen zijn vergezichten over het akkerland en weiland: aan de ene kant naar de dorpen Schildwolde en Hellum; aan de andere kant naar het Schildmeer en het waterrijke natuurgebied ’t Roegwold.

Leestip:  Vakantiepark Schouwen is leuk voor de hele familie

Natuurkampeerterrein

Hun camping telt 15 plekken. Het gevarieerde terrein ligt midden in het weidse land als een groene oase. Rondom de boerderij ligt een landschappelijke tuin en wandelbos. Op veel plekken geniet je van het uitzicht op het landschap. Je kampeert privé in een gedeelte van het bos, gezellig op een veldje of in de boomgaard. Met mooie houtwallen waar ’s avonds best een muisje of een egel tevoorschijn kan komen. En wanneer Ze het geluk hebben van een mooie zonovergoten dag, dan is de zonsondergang bij de boomgaard vanuit de luie stoel te bewonderen. Genieten dus.  Geschikt voor tenten, caravans en campers tot 5,5  meter. Zeer geschikt voor fietskampeerders. Ruime recreatieschuur met kookgelegenheid.

Natuurkampeerterrein Wildemansheerd is een erkend Natuurkampeerterrein. Dit betekent, dat zij aan strenge kwaliteitseisen voldoen en daarop ook periodiek gekeurd worden. Op de Wildemansheerd is de Natuurkampeerkaart verplicht. Heb je deze kaart nog niet, dan is dat geen probleem: Het Groene Boekje met de Natuurkampeerkaart (€ 15,95) is bij hun verkrijgbaar. Met deze kaart kun je het hele jaar op alle Natuurkampeerterreinen terecht. Meer informatie over het netwerk van Natuurkampeerterreinen en Stichting De Groene Koepel (die de erkenningen verstrekt en kwaliteitscontroles uitvoert) vindt je op www.natuurkampeerterreinen.nl – Hier kunt u Het Groene Boekje overigens ook vooraf bestellen.

Leestip:  De 5 leukste kindvriendelijke campings in Italië
Fietsers & wandelaars

Fietsers en wandelaars zijn bij hun van harte welkom! Zij hebben een aantal leukigheden wat het voor fietsers en wandelaars extra aantrekkelijk maakt.

  • Een ruime recreatiezaal in een oude boerenschuur met een bibliotheek.
  • Een uitgebreide keuken waar je overdekt kan koken.
  • Een koelkast en een vriezer.
  • Speciale kleine intieme plekjes.
  • Een Rustpunt waar je zelf je bakje koffie/thee kunt zetten.

Wandelaars en fietsers hoeven niet te reserveren. Maar mag wel.

Website Natuurkampeerterrein De Wildemansheerd: wildemansheerd.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in