Caravan Salon 2023 – Eberspaecher camperoplossingen

Caravan Salon 2023 – Eberspaecher camperoplossingen Voor comfort en onafhankelijkheid het hele jaar door

  • Grotere zelfvoorziening dankzij het energiemanagementsysteem Xellstor
  • Nieuw airconditioningsysteem Breezonic met warmtepomp in twee prestatieklassen
  • Bewezen productfamilies van lucht- en waterverwarmers

Dicht bij de natuur zijn zonder in te leveren op comfort, dat is waar veel kampeerliefhebbers naar op zoek zijn. Naast producten voor aangename kamertemperaturen in stacaravans, presenteert thermomanagementspecialist Eberspaecher autonome stroomvoorzieningssystemen op de Caravan Salon in Düsseldorf: Van 25 augustus tot 3 september vinden bezoekers van stand B11 in hal 13 het energiemanagementsysteem van de Xellstor-familie en meer. Dit systeem levert onafhankelijk van de voertuigaccu stroom aan elektrische verbruikers in het recreatievoertuig.

XellstorOf het nu gaat om een ​​e-bike, een inductiekookplaat of een airconditioningsysteem, bij modern kamperen gaat het om het voorzien in de energiebehoefte van meerdere consumenten tegelijk. Xellstor, het 230 V energiemanagementsysteem van Eberspaecher, combineert comfort en zelfvoorziening. Het systeem bestaat uit maximaal vier Power Units, de intelligente Smart Hub en de bijbehorende app. Het biedt een duurzaam, stil alternatief voor stroomgeneratoren op brandstof. De voeding van 230 V wisselstroom zorgt voor het vertrouwde gebruik van apparaten uit huis – bijvoorbeeld een haardroger, het koffiezetapparaat of de e-bike – zonder prestatiebeperkingen. Bovendien biedt het modulaire systeemontwerp meer installatieflexibiliteit en eenvoudige uitbreiding van de energiecapaciteit. Afhankelijk van de eisen kan het systeem worden uitgebreid van één tot vier opbergmodules, in overeenstemming met de beschikbare ruimte en het draagvermogen van het recreatievoertuig. Tegelijkertijd maakt de energiedichtheid van ongeveer 160 Wh/liter ze zeer compact en licht van gewicht. Ze kunnen worden opgeladen via zonnepanelen, walstroom of een generator. Via de app kan de gebruiker op elk moment de actuele batterijstatus in de gaten houden. De verkoopstart is gepland voor het voorjaar van 2024. Tegelijkertijd komt er een 120 volt-versie voor de Noord-Amerikaanse markt op de markt.

Feelgoodsfeer in elektrische en klassieke recreatievoertuigen

E-AirtronicDe nieuwe E-Airtronic EHV1 230V zorgt voor aangename temperaturen in koudere seizoenen. De elektrische luchtverwarmer met een warmtevermogen van 1 kW en een ventilator maakt een gerichte warmteverdeling mogelijk in campers met een batterijaangedreven aandrijving. De door Eberspaecher gebruikte PTC-technologie garandeert een hoge intrinsieke veiligheid tegen oververhitting en zorgt voor een betrouwbaar verwarmingsvermogen. De E-Airtronic EHV1 230V maakt ook indruk met zijn extreem stille werking. Voor de zomer- en tussenseizoenen presenteert Eberspaecher nog een nieuw product via de Breezonic-familie. De rooftop-airconditioner met warmtepompfunctie combineert naar behoefte koelen en efficiënt verwarmen via omgekeerde circulatie. Het systeem overtuigt met compacte afmetingen, laag gewicht en maximale energie-efficiëntie. Het R32-koelmiddel dat voor de werking wordt gebruikt, is veel milieuvriendelijker dan het meer gebruikelijke R410A. In de toekomst zal de productfamilie twee versies omvatten in vermogensklassen van 2,5 en 3,5 kW voor individuele comforteisen. De Breezonic is ook te bedienen via een app.

Leestip:  De brandstoftransitie voor campers
Lucht- en waterverwarmers voor alle vermogensklassen

Eberspaecher

Bovendien zal Eberspaecher zijn beproefde productfamilies van lucht- en waterverwarmers op locatie tentoonstellen. De derde generatie van de Airtronic biedt snel beschikbare warmte met geoptimaliseerd stroomverbruik in alle vermogensklassen van 2 tot 8 kW. Met de Hydronic maakt Eberspaecher een bijzonder hoog warmtevermogen tot 12 kW mogelijk in grotere campers. EasyStart Pro als intelligent vast geïnstalleerd bedieningselement en het op internet gebaseerde besturingssysteem EasyStart Web zorgen voor een eenvoudige bediening via app of browser. Beide regeleenheden zijn compatibel met de Airtronic- en Hydronic-families.

Website Eberspaecher: www.eberspaecher.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in