Campings in Zeeland weer beperkt open

2

Jawel, het is eindelijk zover. Veiligheidsregio Zeeland heeft het verbod op nachtrecreatie versoepelt. Alle campings in Nederland zijn nu weer (beperkt) open. Deze versoepeling in Zeeland is al sinds 15 mei maar we vonden het wat onduidelijk dus we durfden het nog niet eerder te melden.

Op dit moment mogen (geregistreerde) campings in Zeeland, 50% van hun aantal slaapplaatsen aan kampeerders met een camper of caravan met eigen sanitair verhuren. Op de website van de veiligheidsregio wordt specifiek gesproken over campers en caravans dus wij gaan er vanuit dat het kamperen met tent of vouwwagen nog niet is toegestaan.

Alleen gezamenlijke huishoudens 

Er mag alleen aan een gezamenlijk huishouden worden verhuurd. Onder een gezamenlijk huishouden wordt verstaan: de niet van tafel en bed gescheiden echtgenoot, geregistreerde partner of andere levensgezel en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij volgens de basisregistratie personen op hetzelfde adres woonachtig zijn. Verhuur aan vriendengroepen is dan ook niet mogelijk.

Leestip:  Kamperen doe je in Frankrijk

Veiligheidsregio Zeeland was de eerste die bij aanvang van het kampeerseizoen het verbod instelde om te voorkomen dat met name Duitsers uit Zeeland weg zouden blijven.

Snel daarna volgde vele andere veiligheidsregio’s in voornamelijk de gebieden onder de rivieren en langs de Nederlandse kust.

Eigenaren van caravans op vaste jaarplaatsen mochten per 1 mei alweer de campings op mits zij wel eigen sanitair hadden.

De sanitair gebouwen zijn wel gesloten

De gemeenschappelijke ruimtes (zoals de sanitair gebouwen) moeten nog wel gesloten blijven tot 1 juli 2020. Dat houdt in dat er alleen gekampeerd kan worden als je zelf sanitaire voorzieningen hebt (zelfvoorzienend) of een camping met privé sanitair boekt. Voor het legen van de chemische toiletten zijn, waar nodig, door de campings aanpassingen gedaan en protocollen vastgesteld om de afstand van 1,5 meter te kunnen garanderen.

Leestip:  Camping Schoonenberg kamperen in de natuur
 4.1/5 (13)

Wat is je waardering?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in