Campinginspecteurs ANWB weer op pad

Campinginspecteurs van de ANWB gaan weer op pad. De 29 Campinginspecteurs zwermen over Europa uit. Met elkaar zullen zij circa 2000 campings in Nederland en de rest van Europa inspecteren. Eind augustus ronden zij hun inspectiewerk af.

De ANWB vindt onafhankelijke inspecties van groot belang voor haar leden, de kampeerders die op basis van de ANWB campinggidsen, site en apps hun vakantiebestemming zoeken.

Campinginspecteurs eens in de drie jaar op pad

Campings worden in zijn algemeenheid eens in de drie jaar door de ANWB geïnspecteerd. Campings die wezenlijke dingen hebben veranderd zoals de aanleg van een nieuw sanitair gebouw of een nieuw zwembad worden zo snel mogelijk bezocht. Het grote aanbod aan campings is opgenomen in het reserveringssysteem www.anwbcamping.nl. De campings die meedoen met het kortingsprogramma van Camping Key Europe en campings die te boeken zijn via anwbcamping.nl worden frequenter bezocht om de informatie zo actueel mogelijk te houden.

Leestip:  Dit zijn de populairste campings van Europa
Onafhankelijke campinginspecties

De ANWB doet onafhankelijke campinginspecties. Het resultaat van campinginspecties van grotere campings (60 plaatsen of meer) wordt uitgedrukt in halve en hele sterren. Vijf sterren is daarbij het maximum. Campings die drie sterren of hoger scoren krijgen het predicaat ANWB Erkend. Campings die de maximale score van vijf sterren halen mogen zich ANWB Top camping noemen.

Campings verdienen sterren met de voorzieningen zoals sanitair, terrein, eten en drinken, recreatieprogramma en zwemmogelijkheden. Zo kan de kampeerder kijken wat voor hem belangrijk is. Een drie sterren camping met prima sanitair en een mooi terrein is voor veel kampeerders al een uitstekende keuze als zij geen animatie, een glijbanencomplex en dergelijke nodig hebben.

Eindscore

Uit onderzoek weet de ANWB dat kampeerders het sanitair heel belangrijk vinden. Daarom is daar veel aandacht voor. De inspecteur let op de kwaliteit van het sanitair, het onderhoud en of alles goed functioneert. Ook gaat hij na of er goed worden schoongehouden en of er voldoende verlichting is. Voor de eindscore van een camping tellen sanitair en terrein voor 65% mee en de onderdelen shops en horeca, zwemmen en ontspanning samen voor 35%.

Leestip:  Camping Oeltjen bij het het Zwischenahner Meer

Omdat de Nederlandse kampeerder vooral kiest voor een goede prijs en kwaliteit verhouding valt de keuze meestal op campings tussen de drie en een halve en vier en een halve ster.

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in