Camping Stochemhoeve kom en ontdek

De Stochemhoeve is een trots initiatief van IDB Maatwerk, een stads-poldercamping gelegen aan de rand van Leiden, stad van ontdekkingen. Binnen 10 minuten fiets je naar het centrum van Leiden. Het terrein van De Stochemhoeve grenst aan park Cronesteyn waarin een waterpark en een theetuin aanwezig zijn.

Op het terrein van De Stochemhoeve staat een boerderij waarvan het voorste gedeelte gebruikt wordt als ruimte voor de dagbesteding, tevens recreatieruimte voor de campinggasten: “De Stamtafel”.Hier kun je een heerlijk kopje koffie, tosti of ijsje kopen. In het achterste deel van de boerderij logeert ieder weekend en in de schoolvakantie een groep kinderen met een beperking. Tussen voor-  en achterkant bevindt zich een tussenhuis welke voor maximaal 6 personen per midweek te huur is.

Naast de boerderij heeft De Stochemhoeve een camping waar plaats is voor tent en caravan, maar waar ook een blokhut en twee kampeerhutten aanwezig zijn.

Leestip:  Het unieke gevoel van kamperen

Doordeweeks wordt het beheer van de camping en de recreatieruimte De Stamtafel verzorgd door de activiteitengroep van IDB Maatwerk.

Kom en ontdek het bruisende Leiden en de rust van De Stochemhoeve!

Ligging

De Stochemhoeve is gelegen in het polderpark Cronesteyn pal aan het Rijn-Schiekanaal. Park Cronesteyn is met 90 hectare het grootste park van Leiden. Door haar grootte en diversiteit aan landschappen is het een absolute topper voor mens, plant en dier.

Er zijn mooie wandel- en skeelerpaden door moerastuinen, bossen, grienden en er kan gestruind worden door de polder. Ongeveer 200 meter van de camping is een waterspeelplaats waar je met vlotten kunt varen, kijken of je de overkant haalt met de kabelbaan en er is een waterpompsysteem. Kortom urenlang speelplezier voor de kinderen.

Direct aan de camping is een aanlegsteiger aanwezig (niet langer dan 48 uur) zodoende kunnen met name kanoërs en kleine bootjes ons zeer makkelijk bereiken. Veel fiets en wandelroutes komen langs de camping.

Leestip:  EK voetbal - van de camping tot het stadion

Op ongeveer 10 minuten fietsen is het centrum van Leiden. Leiden is een bijzonder sfeervolle stad met vele singels, grachten, markten, hofjes en monumentale bezienswaardigheden. Een stad voor een wandeling of even zitten op een terras, met diverse leuke restaurants en voldoende gelegenheid om uit te gaan. Ook de diverse musea waaronder Naturalis, het Rijksmuseum voor Oudheden of Museum Volkenkunde zijn een bezoek meer dan waard.

Leiden ligt centraal ten opzichte van de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Delft en Gouda. Het strand van Wassenaar en Katwijk met hun mooie duingebied ligt binnen 10 kilometer. Ook Recreatiegebied Vlietland in Leidschendam, Themapark Archeon in Alphen aan den Rijn, Attractiepark Duinrell in Wassenaar, Vlietlanden in Leidschendam en Space Expo Noordwijk zijn leuke uitjes en makkelijk te bereiken.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk

Wol je meer weten over Camping Stochemhoeve

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in