Camping Serra Da Bica in de Baixo Alentejo

Deze kleinschalige camping is in de Baixo Alentejo dichtbij Ourique in het zuid-westen van Portugal. Op de diverse terrassen kampeert U onder kurk-en steeneiken met een riant uitzicht. Het terrein ligt direct aan de rivier de Mira (vissen en zwemmen) en ca. 5 km van het stuwmeer st. Clara een van de grootste van Portugal, je kunt hier een archeologisch circuit volgen, waartoe ook een Romeinse ruïne van 700 jaar v.Chr. behoord.

Barragem de Santa Clara

Op het Barragem de Santa Clara kan gesurft en gezeild worden, het schone rivierwater van de Mira bevat veel vis en is dus erg geliefd bij de vissers. Op loopafstand vind je het dorpje Fernao Vaz, (800m) en op 2 km een manege waar je kunt paardrijden. Kortom een ideale wandelomgeving. Nabij Castro Verde (15 min.) vind je een vogelreservaat. Naar het westen (65km)  komt U bij de Costa Vicentina met zijn prachtige grillige rotspartijen met daartussen verscholen in de diepte diverse strandjes. Rijd je naar het zuiden dan komt je midden in de Algarve (Albufeira  55 km). En natuurlijk op ca. 20 min. naar het zuidwesten de Serra de Monchique.

Faciliteiten

Op de camping hebben ze plaatsen voor caravans, campers en tenten, op vlakke terrassen, in de schaduw van kurk-en steeneiken. Alle plaatsen hebben een stroomaansluiting (10 amp.) en op enkele centrale plaatsen watertappunten.(overal drinkwater!)Natuurlijk hebben ze een stortplaats voor chemisch toilet en campers. Het sanitair gebouw beschikt over ruime douches en was cabines met vloerverwarming . Verder, heet water op de plek voor was en afwas en kunt u gebruik maken van wasmachine en wasdroger.

Leestip:  Camping Klein Oudenhorst vlakbij de Utrechtse heuvelrug

Website Serra Da Bica

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in