Camping Sæbø aan het Eidfjordvatnet

Camping Sæbø ligt in Øvre Eidfjord, 300 m van weg 7, de mooiste weg tussen Bergen en Oslo. Øvre Eidfjord is het laatste dorp voordat de weg zich de Hardangervidda op baant door het Måbødal en langs de beroemde waterval Vøringfossen. Sæbø Camping ligt in een rustige en prachtige omgeving aan het Eidfjordvatnet. De Bjoreio rivier met zalm en forel loopt langs de camping.

Voorzieningen op Camping Sæbø

 • Receptie en kiosk  met iedere morgen vers brood
 • Toiletten
 • Wasruimte met warm en koud water, stopcontact.
 • Warme douches.
 • Aangepast toilet en aangepaste douche.
 • Gezinsbadkamer met babyverschoonruimte.
 • Wasruimte met wasmachine en droogtrommel.
 • Afwasruimte met warm water.
 • Campingkeuken met kookplaten.
 • Ruimte voor legen van chemisch toilet.
 • Drinkwater vulpunt voor campers.
Ze verhuren boten, kano’s en kajaks voor vis- en recreatieve tochten op het Eidfjordvatnet. Verkoop van visvergunningen voor  Eidfjordvatnet, Bjoreio en Veig. Voor de kleintjes hebben we een speeltuin.
Camping Sæbø
Op loopafstand van Sæbø camping ligt het Hardangervidda natursenter dat een levendige en kleurrijke presentatie van de Hardangervidda biedt. Hier vindt u ook het bekende restaurant Hardangerviddahallen en toeristeninformatie. Ook op loopafstand het FlatEarth centrum met het grootse aanbod aan allround outdoor activiteiten van de Hardangerregio. Het aanbod reikt van gezinsactiviteiten tot activiteiten voor de ervaren outdoor sporters. Alle dagen geopend tussen 1 juli en 1 september.

In Eidfjord (7 km) vind je verschillende winkels, een bank, postkantoor, hotels, een tankstation en een VVV. Øvre Eidfjord is het laatste dorp voordat de weg zich een we omhoog baant de Hardangervidda op, het hoogste hooggebergte bergplateau van Europa en een perfect startpunt voor wandelingen.

Leestip:  Jouw plekje op Camping De Boerinn met vroegboekkorting

Attracties

Het Hardangervidda Natursenter is een levendig en kleurrijk centrum waarin u de Hardangervidda ervaart middels tentoonstellingen, bijzondere aquaria en  middels Ivo Caprino’s supervideograaf met 200 stoelen en 5 projectieschermen welke u de illusie geeft over de hardangervidda te vliegen. 700 m2 tentoonstellingsruimte, toeristen informatie, souvenirshop en het vermaarde Hardangerviddahallen restaurant.

Måbødalen Kultuurlandschapsmuseum laat zien hoe de hoofdwegen zich vroeger en nu door het wilde en mooie Måbødal een weg baanden. Van het oorspronkelijke Måbøgardane, een voetpad door een kloof met 1500 traptreden en 125 bochten via de oude autoweg welke nu fiets- en voetpad is tot aan de huidige rijksveg die vooral door tunnels loopt. U vindt diverse rustplaatsen langs deze weg. Voor een fantastisch uitzicht kunt u de Trollentrein nemen van Måbo naar Vøringfossen, een attractie op zich

Leestip:  Comfortabel kamperen - Een speciale plek in de natuur!

Het prachtige Nationaal park Hardangervidda is het grootste hooggebergteplateau van noord-Europa, Noorwegen’s grootste nationale park en heeft een groot netwerk van voetpaden lang bediende en onbediende hutten.

Meer informatie op camping Sæbø

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in