Camping Quinta das Corujeiras ten oosten van Porto

Bem vindo! of te wel welkom. Een verblijf op Quinta das Corujeiras belooft een voorproefje op het mooie Portugese leven met een Hollands tintje gastvrijheid. Waar wij u heel graag een drankje bij aankomst aanbieden. Deze plek ligt ten oosten van Porto en de omgeving biedt een afwisselend landschap. Naast de omgeving kunt u ook bovendien genieten van een mediterrane keuken met een Hollandse en Indonesische flair; creatieve, lichte gerechten. De inkopen doen wij in onze eigen streek of komen van onze eigen onbespoten groente-/fruittuin. Portugal leeft nog met het ritme van de seizoenen. Quinta das Corujeiras kijkt uit over de groene Douro vallei, het beroemde port- en wijngebied van Portugal. Dit landschap met zijn fantastische uitzichten staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Dit alles ver weg van massatoerisme, waarbij kleinschaligheid en kwaliteit voorop staan.

Leestip:  Camping Holsteenbron in het mooie Zonhoven
Ligging

Gestaço ligt in het noorden van Portugal, 85 kilometer ten oosten van Porto. Goed en binnen een uur te bereiken met de auto, zodra je op het vliegveld bent uitgestapt. Het dorp ligt in de provincie Baião, een bergrijke omgeving met veel bos en natuurgebied. Voor een spannend uitgaansleven moet je hier absoluut niet zijn. De “Quinta” zelf (het landgoed) is 2,6 ha. groot en heeft 11.000 m2 wijnranken. Op het terrein staan onder andere olijf-, eucalyptus-, eiken-, vijgen-, citroen-, palm- en sinaasappelbomen. Op loopafstand tussen de wijnranken door is een ware heemtuin te vinden met diverse kruiden zoals munt, kervel en laurier. Er staan tevens veel wilde planten; teveel om op te noemen.

Accommodaties

Je logeert in één van de vier yurts, die staan geplaatst op een platform van Portugese stenen, “pedra’s” genaamd. De yurt staat tussen de druivenranken en geeft je uitzicht over de hele Douro vallei, + 425 meter hoog. De yurts staan tevens naast een geweldig bos met vele wandelpaden. Tevens is onze camping autoluw.

Leestip:  EK voetbal - van de camping tot het stadion

Yurts tenten MongoliëYurts zijn tenten uit Mongolië met een doorsnede van 6 meter. Je kunt er in staan, want de nokhoogte is ca. 3 meter. Als je lang bent, is het in een yurt heel wat beter uit te houden dan in een ander soort tent. De yurts zijn in originele staat en worden door de Mongoliërs nog dagelijks gebruikt. Ze zijn dus ook met de hand gemaakt en je vindt op het houtwerk prachtige beschilderingen. De tent is comfortabel en eenvoudig ingericht met houten meubels, de meeste zelf ontworpen.

 1/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in