Camping Monte Rosa in het mooie val ‘d Anzasca

Camping Monte Rosa, in het mooie ruige & rustige val ‘d Anzasca in Noord Italië. Camping Monte Rosa ligt ten westen van Domodossola in Noord Italië. Deze kleine camping met ca. 30 plaatsen is al meer dan 50 jaar in handen van de familie Cattrini en wordt sinds kort beheerd door Gian Luca Cattrini de jongste telg van de familie.

re-fitGian Luca heeft dit voorjaar de camping een complete re-fit gegeven met een schitterend nieuw ingericht sanitair gebouw en alle plaatsen zijn nu voorzien van elektra en er zijn nu meer watertappunten op het terrein.

Wifi is voor campinggasten gratis beschikbaar in de omgeving van de receptie.

De camping is rustig gelegen halverwege het dal dat eindigt in Staffa/Macugnaga aan de voet van het imponerende Monte Rosa massief met als hoogste punt de pic Dufour van 4634 meter. Hier vind je ook de hoogste berghut van Europa, alleen te bereiken vanuit Zwitserland de ‘Capanna Regina Margherita’, op 4454 meter hoogte. Via kabelbanen vanuit Staffa is het gehele bergmassief inclusief de gletsjers bereikbaar en kan er zelfs op 1 dag van Italië naar Zwitserland v/v gelopen worden.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk

Voor bergwandelaars, mountainbikers, beoefenaars van “Vertical track” en zeker de rustzoekers een gebied met oneindig veel mogelijkheden. Toch zijn de grote Italiaanse meren met de auto gemakkelijk en snel te bereiken.
De camping biedt tent- en caravan plaatsen in de zon en in de schaduw van het eigen bos.

Camping Monte Rosa in San Carlo

is de camping voor jouw vakantie als je van rust en/of avontuur houdt. Geen animaties in een doodlopend dal waar de tijd lijkt stil te staan. Winkels en lokale restaurants in de directe omgeving. M.a.w. voor alle liefhebbers van outdoor toerisme.
De aanrij route is het snelste via Duistland, Zwitserland, de Simplonpas en is met de auto solo in één dag vanuit Nederland te doen.

camping monta rosa

Faciliteiten

Op de camping bevindt zich een toiletgebouw met nieuw sanitair, een afwasgelegenheid en wastafels voorzien van warm water, wasmachine, toiletten, koude douches en warme douches en een stortplaats voor het legen van een chemisch toilet.

Leestip:  De essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin

Wil je alles weten over Camping Monte Rosa?

 5/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in