Camping Klein Frankrijk pal tegen het Leenderbos

Camping Klein Frankrijk is gelegen op de oever van een eigen mooi meertje. In het uiterste zuiden bij de Belgische grens, pal tegen het Leenderbos met heidegebied. Vanwege het zwemwater mogen uitsluitend kinderen ouder dan 6 jaar op de camping aanwezig zijn (geen toezicht). Er zijn twee aparte gedeeltes met eigen sanitair: ‘Bos & Meer’ bestaat uit 23 bosrijke tentplaatsen met stroom en een aantal trekkersplaatsen. Dit gedeelte is volledig autovrij, er zijn kruiwagens. Hier mag geen open vuur gebruikt worden. Op ‘De Fuut’ zijn 33 ruime caravan-/camper-/vouwwagen-/tentplaatsen (waarvan 28 met stroom). Hier zijn vuurschalen toegestaan.

Huisdieren zijn niet toegestaan!

Zij zijn een erkend Natuurkampeerterrein. Om bij hun te kamperen, heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Heb je deze kaart nog niet, dan is dat geen probleem, want het ‘Groene Boekje ’met de Natuurkampeerkaart (€ 15,95) is bij hun verkrijgbaar. Meer informatie over het netwerk van Natuurkampeerterreinen en Stichting De Groene Koepel (die de erkenningen verstrekt en kwaliteitscontroles uitvoert) vindt je op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo
Bos & Meer

Het gedeelte Bos & Meer’ bestaat uit 23 bosrijke tentplaatsen met stroom en een aantal trekkersplaatsen. Dit gedeelte is volledig autovrij, er zijn kruiwagens. Hier mag men geen open vuur gebruiken. Bbq’en is mogelijk op een aparte plek aan het water.

Bij de receptie is alle informatie verkrijgbaar over wandelen in het bos of fietsen door de natuurgebieden, waar je gezellig kunt eten of drinken, of waar je iets kunt bezichtigen.
Op het terrein zelf is het mooie meertje met kleine zandstrandjes waar je met de kinderen kunt zwemmen of roeien.
Een eigen meegebracht opblaas-roeibootje of een kleine kano of zeilbootje zonder motor… is ideaal voor jouw kind.
In het bos kun je naar hartenlust wandelen, spelen en picknicken met jouw kinderen, elk kind geniet nog steeds van het ouderwets picknicken op de heide of spelen op de stuifzandberg.

Leestip:  Campingpark Eifel in de prachtige natuur
De Fuut

Op gedeelte ‘De Fuut’ zijn 33 ruime caravan-/camper-/tentplaatsen, waarvan 28 met stroom.

Er is een apart sanitair gebouw op dit gedeelte van de camping.
Vuurschalen/-korven zijn op dit gedeelte toegestaan. Er is geen animatie aanwezig.

 4/5 (2)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. Voor mij een super natuurcamping, in de échte zin van het woord, om tot rust te komen en de batterijen op te laden. Gezellig dorpje, mooie wandelbossen en natuur. Al zeker 10 jaar voor mij een jaarlijkse vaste bestemming, los van de vele andere natuurcampings in Nederland. Vorig jaar – als Belg – niet kunnen gaan omwille van de pandemie… hopelijk mag ik dit jaar terug de grens over!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in