Camping Dun-le-Palestel in een rustieke omgeving

Gelegen op slechts 800km van Utrecht, in een van de mooiste departementen van Frankrijk (Creuse), vindt je de gemoedelijke Camping Dun-le-Palestel, beheerd door een jong Nederlands stel. Al hun 40 ruime kampeerplaatsen zijn minimaal 130m2 groot, liggen aan de rand van het bos en hebben uitzicht over het glooiende landschap.

De camping is gelegen net buiten het levendige dorpje Dun-le-Palestel, waar je alle faciliteiten treft om uitgerust van jouw vakantie terug te komen. Langs de camping liggen diverse wandel- en fiets routes, dus je kan de mooie omgeving direct per fiets of per voet verkennen.

In de prachtige natuurlijke omgeving is een hoop te doen, zien en beleven voor zowel jong als oud, of je nu graag culturele uitstapjes maakt of liever lekker actief bezig bent. Bij aankomst kan je een aantal maal per week aanschuiven bij de gezellige gezamenlijke maaltijden of geniet je van een heerlijke zelfgemaakte verse pizza.

Leestip:  Kamperen met een functiebeperking, alles wat je moet weten

Camping Dun-le-Palestel

Aan de rand van het levendige dorpje Dun-le-Palestel verwelkomen zij je op hun kleine en rustige familiecamping. Op een terrein van 2 hectare bevinden zich 40 ruim opgezette kampeerplaatsen, allen met een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels van de Creuse. Midden tussen de kampeerplaatsen ligt een groot veld met wilde grassen en bloemen, waar je vele vlinders en vogels kan spotten.

Aktiviteiten

Vanaf de camping loop je zo het bos in voor een kleine wandeling of om even met de hond eruit te gaan. Natuurlijk hebben zij ook diverse mooie wandel- en fietsroutes voor je klaar liggen.

Voor de kinderen zijn er een speeltuin met trampoline en natuurlijk een tafeltennistafel aanwezig. Op warme dagen kunnen de gasten lekkere verkoeling zoeken in het ruime zwembad of in één van de nabij gelegen meren.

Leestip:  Ga je binnenkort kamperen? Dit is handig om mee te nemen!

Wat is er nou leuker op een camping dan de mede kampeerders te leren kennen? Daarom organiseren zij een paar keer per week een super gezellige gezamenlijke maaltijd voor de gasten. Aan lange tafels wordt een 3-gangenmenu geserveerd en natuurlijk worden de kinderen hierbij ook niet vergeten. Ook gaat regelmatig de pizzaoven aan voor heerlijke verse pizza’s.

Campers

De camping is ook zeer geschikt voor campers. Vrijwel het hele kampeerterrein is goed begaanbaar voor campers en alle voorzieningen zijn hiervoor aanwezig (loospunt chemischtoilet, loospunt grijs water en watertappunt).

Voor- en naseizoen

In het voor- en naseizoen leent de camping zich uitstekend voor 50+ers die opzoek zijn naar rust en ontspanning in een groene omgeving. In de directe nabijheid zijn verschillende gezellige dorpjes met een rijke geschiedenis te vinden.

Leestip:  ANWB: nominaties voor de Camping van het Jaar 2024 bekend

Wil je meer weten over Camping Dun-le-Palestel

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in