Camping Alentejo bij Évoramonte

Gelegen in het centrum van de zuidelijke provincie Alentejo, ligt de Camping Alentejo. Hier vind je nog de echte Portugese cultuur in de prachtige Alentejo met z`n  uitgestrekte landerijen en glooiende heuvels en witte gekleurde dorpjes en steden. Het klimaat is heerlijk en de  zon schijnt  bijna altijd. De Camping Alentejo is centraal gelegen, zodat je de mogelijkheid hebt vele historische plaatsen te bezoeken, o.a. Evora , Estremoz en Vila Viçosa.

Camping Alentejo

Op 3 km afstand van het historische dorpje Évora Monte, ligt de Camping Alentejo. Tesamen met een klein boerenbedrijf van Alentejaanse zoogkoeien, exploiteren zij deze landelijke camping en proberen zij je zo goed mogelijk van dienst te zijn. De camping is gelegen op hun boerderij met totaal oppervlak van 25 ha en wordt omringd door een schitterend natuurgebied dat volop mogelijkheden biedt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Tussen de steen- en kurkeiken  zijn maximaal 30 staanplaatsen aanwezig. Allen met een eigen stroom aanaansluiting.

Leestip:  Vijftig jaar Eurocamp in Nederland

Onze camping is gelegen vlak langs de provinciale weg N18, o.a. in de nabijheid van de oude steden Évora (30 km) en Estremoz (12km). Beide steden hebben vele toeristische en culturele bezienswaardigheden. Bovendien is hun dorp Évoramonte  zeker een bezoek waard, met name het oudere deel op 500 m hoogte dat nog geheel is ommuurd.Hier treft U ook  het 14de eeuwse kasteel aan, dat U dagelijks kunt bezoeken.

Evoramonte

is een oude nederzetting, waar vroeger het gemeentehuis was gevestigd (tot 1855) en het ligt op een afstand van 26 km van de stad Evora en 15 km van Estremoz. Het heeft een populatie van ongeveer 700 inwoners. Evoramonte is verdeeld over twee delen: het oude stadje met het kasteel en het lager gelegen Corredoura do Campo(Rossio). Het middeleeuwse stadje ligt op een hoogte van 481 meter en is in 1166 veroverd op de Moren door Giraldo Sem Pavor en Koning Alfonso Henrique .

Leestip:  Avontuurlijk kamperen

Onder koning Dinis zijn in 1306 de huidige oude muren gebouwd . Door de hevige aardbeving van februari 1531 is het stadje gedeeltelijk verwoest en weer herbouwd met ronde torens op de hoeken van het kasteel als extra versteviging in de tijd van de hertog van Bragança. In een eenvoudig huis in de Rua Direita is op 26 mei 1834 de Conventie van Evoramonte getekend, die een eind maakte aan de burgeroorlog tussen de liberalen van Pedro IV en de absolutisten van Miquel, broer van Pedro IV. Vanaf het terras van het kasteel heeft men een geweldige uitzicht over de vlakten van het mooie Alentejo.

Meer informatie over Camping Alentejo

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. Wij zijn in Januari 2017 op camping Alentejo geweest en vinden dit een van de perfecte campings met alles er op en er aan.
    Eigenaar is zeer vriendelijk en behulpzaam voor zijn gasten.
    Wij kunnen dan ook een ieder deze camping aan bevelen om hier langs te gaan of te verblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in