Camper TV overwintert: Wordt het steeds drukker in Spanje?

Erik en Wilma van het populaire YouTube kanaal Camper TV zijn bezig met hun derde seizoen ‘Overwinteren in Spanje en Portugal’.

In een wekelijkse serie doen ze iedere zondag verslag van hun reis op YouTube en ook zij zien het steeds drukker worden in Portugal en aan de Spaanse costa’s.  “We zien duidelijk een toename van het aantal overwinteraars ten opzichte van de eerdere twee jaren 2019/2020 en 2021/2022 waarin wij hebben overwinterd. Wij denken dat het vooral te maken heeft met het feit dat er sinds corona erg veel campers zijn bijgekomen en omdat mensen blij zijn dat er weer zonder corona beperkingen kan worden gereisd”, aldus Erik. “De campings die open zijn en de camperplaatsen aan de kust staan zonder uitzondering vol. Wil je daar verblijven, dan moet je voor lief nemen dat je hutjemutje staat. Heb je niet gereserveerd dan heb je weinig kans om nog een plekje te bemachtigen op de meest gewilde plekken, die meestal direct aan zee zijn gelegen”. Het valt Erik en Wilma op dat er ook aan de kust steeds minder mag. Buiten zitten, zijramen open, opstapjes of buiten koken is allemaal verboden en er wordt flink gehandhaafd door de politie.

Leestip:  Time to Momo en eerlijke boekingssite Moonback gaan samen

Het thema van het 3e seizoen Overwinteren 3.0 is cultuur en natuur. Erik en Wilma hebben zich meer gericht op wat zij de ‘basisgedachte’ van camperen vinden, zo veel mogelijk zelfvoorzienend zijn en gebruik maken van de faciliteiten van de camper in plaats van op campings en luxe camperplaatsente staan. Wilma: “Alle voorzieningen in een camper zitten er niet voor niets in. We kunnen douchen, ons toilet gebruiken, koken zelfs met oven en natuurlijk hebben we zonnepanelen waarmee we onze eigen stroom opwekken. Al die zaken waar je op een camping of camperplek voor moet betalen. Gewoon zonde omdat je het allemaal zelf al hebt”. Het koken, de koelkast laten draaien en verwarmen doen ze op LPG en om te rijden met de camper tanken ze natuurlijk diesel.

Leestip:  Jouw plekje op Camping De Boerinn met vroegboekkorting

Erik en WilmaOm de drukte een beetje te mijden hebben ze in deze editie ervoor gekozen om iets meer op zogenaamde vrije plaatsen te staan, net iets van de kust af. Die plekken worden ook wel ‘gedoogplekken’ genoemd. De politie staat oogluikend toe dat er wordt overnacht. Meestal zijn er geen voorzieningen, maar om de camper te verzorgen rijden ze naar serviceplaatsen waar je tegen een kleine vergoeding je toilet kunt legen, afvalwater kunt lozen en vers drinkwater kan innemen.
Erik en Wilma zijn te volgen op www.youtube.com/campertv

Ook alle afleveringen die zij tot nu toe hebben gemaakt zijn terug te kijken in een afspeel lijst: www.youtube.com/playlist

 4.9/5 (8)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in