Smarttank – slimme vuilwatertank met schone overloop

De SMARTTANK is een slimme vuilwatertank met schone overloop waarin afvalwater wordt gereinigd. De SMARTTANK kan gebruikt worden bij caravans en campers.

Het afvalwater wordt in de SMARTTANK opgevangen in het eerste reservoir, waarin het afvalwater wordt gefilterd middels een ecofilter. Op dit filter blijft het bezinksel achter. Het afvalwater wordt zodoende al voor een belangrijk deel gereinigd. Het afvalwater loopt vervolgens automatisch door naar het tweede reservoir.

In dit tweede reservoir vindt de na-bezinking plaats en wordt het afvalwater nogmaals gezuiverd door twee XXL zeeffilters. In het tweede reservoir bevindt zich naast de XXL zeeffilters ook een overloopkraan. Deze overloopkraan kan handmatig open of dicht gedraaid worden, waardoor het gereinigde water op een geleidelijke, langzame manier in de bodem wordt opgenomen.

Door het gebruik van de SMARTTANK kun je, door het opendraaien van de overloopkraan, het ledigen van jouw vuilwatertank beperken tot één keer tijdens jouw gehele vakantie. Met een SMARTTANK voor caravans en campers kan over het algemeen worden voldaan aan de geldende waterkwaliteitsnormen zoals die opgesteld zijn door de IBA (Individuele Behandeling Afvalwater).

Leestip:  Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE op Fiat met veel extra’s

De SMARTTANK is gemaakt van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled).

Zo werkt de smarttank

Smarttank

1. Voorbezinking met vetvang
(1ste sedimentatie)

2. Tussenfiltering d.m.v. ECO-filter
Organische en gesuspendeerde deeltjes worden grotendeels gefilterd

3. Nabezinking /opdrijving
2e sedimentatie

4. Regelbare irrigatie-overloop
d.m.v. 2 change XXL zeeffilters

5. Geleidelijke infiltreren in de bodem (mits irrigatie overloop is ingeschakeld).

https://www.smarttank.store/

Accessoire: Flexibele aansluitslang

Mocht de SMARTTANK niet onder de caravan of camper passen dan is er een flexibele aansluitslang verkrijgbaar waarmee je de Smarttank naast je camper of caravan kunt plaatsen. De slang fungeert ook gelijk als sifon tegen onaangename geurtjes.

De SMARTTANK vuilwatertank en de flexibele slang zijn te koop op Kampeervoordeel.nl.

 4.3/5 (25)

Wat is je waardering?

5 REACTIES

  1. Typisch een artikel waarbij het aanbod de vraag moet creëren.
    Meer onkosten vanwege periodiek te vervangen filters, het vraagt bergruimte, geeft meer gesjouw , meer gewicht onderweg en men moet zich afvragen wat na het filteren uiteindelijk echt de grond ingaat, denk aan alles dat is opgelost in het water en niet door het filter wordt afgevangen.
    Ik zou hem niet gebruiken, zelfs als ik geld toe kreeg.

    • Ik lees uw reactie. Wij hebben tank wel besteld en hij gaat deze week mee als wij een weekje weg gaan. Ik heb mij vooraf verdiept in de materie en zelfs bij de leverancier van ons afwasmiddel nagevraagd hoe biologisch afbreekbaar hun product is. Dat bleek het geval te zijn. Voor de rest is ons water nauwelijks vervuild. De afwas doen wij meestal in de sanitaire ruimte dus dat gaat niet in deze bak. Daarnaast weegt het ding slechts een schijntje t.o.v een vuilwatertank die wij normaal gebruikten. Daar moesten wij toch altijd wel naar de put lopen om deze leeg te gooien. bergruimte verschil is er niet omdat de vuilwatertank niet meer meegaat. Het staat u uiteraard vrij om het zelfs niet te doen zelfs als u geld toe kreeg, wij hebben dus een ander besluit genomen.

  2. Wij hebben om dezelfde redenen als Ton de smartvuilwatertank aangekocht en hopen deze volgend seizoen te gebruiken. Gebruikskomentaar volgt dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in