Boekingsportaal voor kampeervakanties

Boekingsportaal Camping.Info stapt in startup voor vakantieboekingen. Met zo’n 2.000 boekbare campings is het een van de grootste boekingsportalen voor kampeervakanties. Campingbranche is miljardenmarkt: jaarlijks 377 miljoen overnachtingen in Europa.

(15.09.2017, Friedburg) – Campingportaal www.Camping.Info, één van de toonaangevende informatiebronnen over kampeervakanties met jaarlijks 43 miljoen paginaweergaven en 23.000 geregistreerde campings, breidt het informatieaanbod uit met gegevens over de prijzen en de beschikbaarheid van duizenden campings, wat het boeken van een kampeervakantie heel wat eenvoudiger maakt.

In de eerste fase is reserveren in het Nederlands en Duits bij zo’n 2.000 Europese campings mogelijk. Nog deze herfst wordt de informatie- en reserveringsservice flink uitgebreid en wordt deze in nog 25 andere Europese talen beschikbaar. Volgens planning zijn aan het begin van het kampeerseizoen 2018 meer dan 3.000 campings gekoppeld aan het boekingssysteem van Camping.Info.

“De Europese campingbranche is met jaarlijks 377 miljoen overnachtingen een miljardenmarkt. De markt in Nederland groeit weer en in Duitsland zijn met meer dan 30 miljoen overnachtingen zelfs nieuwe records behaald”, vertelt Camping.Info directeur Erwin Oberascher enthousiast over het enorme potentieel voor zijn nieuwe dienst. “Kampeervakanties met tent of camper zijn helemaal in. Dat zien we ook aan de bezoekersaantallen op onze campingportalen, die in het eerste halfjaar van 2017 met 13 procent zijn toegenomen.”

Leestip:  Winnaars ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2024
Informatie over de beschikbaarheid helpt bij het plannen van de vakantie

De nieuwe reserveringstool, die voor campings helemaal gratis en zonder provisie is, geeft kampeerders een eenvoudige mogelijkheid om de beschikbaarheid van campingplekken en accommodaties op de camping te bekijken. Oberascher zegt: “Alleen al deze functie is een grote hulp voor de vakantieplanning, want veel campings in Europa zijn in het hoofdseizoen helemaal volgeboekt.” Na het invoeren van de gewenste periode en andere boekingsgegevens volgt een automatische online reservering of krijgt de kampeerder na het versturen van zijn aanvraag een boekingsbevestiging van de camping.

Tot 1.300 reserveringsaanvragen per dag

Oberascher ziet het succesrecept van het boekingsplatform in de enorme schat aan gegevens van 23.000 geregistreerde campings. “Dat en de enorme reikwijdte van boekingsportaal Camping.Info vormt de beste basis voor het opbouwen van het grootste en belangrijkste boekingsplatform voor kampeervakanties in Europa”, verklaart de 41-jarige campingexpert. “Zelfs nu al verwerken wij dagelijks tot 1.300 reserveringsaanvragen. Daarnaast bieden wij met actuele informatie en basisgegevens, ongeveer 200.000 foto’s en video’s, beschikbaarheidsinformatie en vooral met meer dan 138.000 beoordelingen door gasten een van de meest complete diensten van alle kampeerportalen in Europa.”

Leestip:  Résidence Valkenburg het vakantiepark in Zuid-Limburg

Campingeigenaren profiteren van het grote aantal registraties voor recreatieve voertuigen.
Anders dan in andere toeristische branches is de toekomstige ontwikkeling van de campingmarkt betrouwbaar te voorspellen met behulp van de registratiestatistieken voor recreatieve voertuigen (die doorgaans meer dan 20 jaar gebruikt worden). In Nederland zijn er in 2016 volgens gegevens van Caravaning Industrie Verband e. V. 6.150 nieuwe caravans en 1.450 nieuwe campers bijgekomen. Dit is een toename van 6 % resp. 16 % ten opzichte van het voorgaande jaar. In Europa bedraagt de toename bij kampeervoertuigen zelfs 18 %. In Duitsland is de groei met 24 % bijzonder sterk. Daar hebben nu meer dan 1 miljoen recreatieve voertuigen een kenteken – meer dan 600.000 caravans en meer dan 400.000 campers. Deze en talloze andere kampeervoertuigen gaan in de komende jaren in Europa op zoek naar camping– en camperplekken.

Over boekingsportaal Camping.Info

Camping.Info GmbH met zetel in Oostenrijk is sinds 2007 online. Met 23.000 aangesloten campings in 44 Europese landen is Camping.Info het bekendste informatie- en beoordelingsportaal voor campingvakanties in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Tsjechië. Maar ook in Nederland is het platform erg bekend. Erwin Oberascher (41), oprichter en directeur, is al van kindsbeen af dol op kamperen en stelt in zijn bedrijf zes medewerkers te werk.

Leestip:  Campingpark Eifel in de prachtige natuur

De online campinggids www.camping.info is in 27 talen beschikbaar en kent al jaren een groeipercentage dat uit twee cijfers bestaat. Jaarlijks ontvangt de site meer dan 15 miljoen bezoekers en toont zij meer dan 43 miljoen paginaweergaven. Op het portaal zijn ongeveer 200.000 foto’s en video’s van campings te vinden en meer dan 138.000 beoordelingen door gasten. De opname van campings in de boekingsportaal Camping.Info lijst is gratis. Voor de reisbestemmingen Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Tirol, Kroatië en Duitsland worden ook gedrukte campinggidsen in eigen beheer uitgegeven.

Voor meer informatie Camping.Info

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in