ANWB routeplanner voor de elektrische auto

Elektrisch rijden is steeds meer van deze tijd, de auto’s zijn zeer geschikt voor woon/werk verkeer. Maar hoe zit dat op vakantie?. Je vraagt je misschien af hoe en wanneer je de accu’s moet opladen en natuurlijk waar.

Bij de ANWB hebben ze net een ideale vernieuwde routeplanner gelanceerd die je helpt om met een gerust hart op vakantie te gaan.

De Routeplanner

Kan ik vanuit Zeeland naar familie in Friesland, met één acculading? Waar kan ik mijn elektrische auto opladen op weg naar de wintersport? De ANWB routeplanner voor de elektrische auto biedt vanaf vandaag uitkomst. Bijzonder is dat de routeplanner rekening houdt met het merk en type auto en de actieradius. De ANWB heeft alle elektrische auto’s die in Nederland verkrijgbaar zijn in de routeplanner opgenomen.

Leestip:  Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?

Bestuurders van een elektrische auto kunnen zien wat straks – als reizen naar het buitenland is toegestaan – de meest optimale route naar hun vakantiebestemming is. Daarnaast krijgen belangstellenden die de aankoop van een elektrische auto overwegen een beeld van het model dat het best bij hun reisgedrag past.

De routeplanner voor elektrische auto’s is te raadplegen via anwb.nl en geeft o.a. informatie over:

  • hoe lang de reis duurt
  • hoe vaak en hoelang de bestuurder moet laden
  • waar de bestuurder het beste kan laden
  • de bestuurder kan instellen met welk batterijpercentage hij wil vertrekken en aankomen op zijn bestemming

De ANWB zal in de toekomst de routeplanner verder ontwikkelen en handige informatie toevoegen zoals geldende laadprijzen, actuele beschikbaarheid en de aanwezige voorzieningen bij laadpunten. De ANWB wil de ervaringen van gebruikers meenemen om de routeplanner te verbeteren.

Leestip:  Maximum snelheid met aanhanger / caravan / vouwwagen in Europa

routeplanner

De routeplanner van de ANWB is al 20 jaar één van de meest bezochte pagina’s op anwb.nl. Jaarlijks worden er zo’n 60 miljoen routes gepland.

Website ANWB Routeplanner: anwb.nl/routeplanner

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in