ANWB gaat groene energie leveren tegen kostprijs

De ANWB introduceert ANWB Energie: groene stroom en gas uit Nederland tegen de werkelijke kostprijs. Abonnees betalen allemaal hetzelfde eerlijke en transparante tarief, dat ook op langere termijn eerlijk blijft.

De toekomst is elektrisch: niet alleen thuis, bij het fietsen, op de scooter of step, maar ook bij het autorijden. Naar verwachting rijden er in 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s. Wij gebruiken de komende jaren steeds meer stroom. Dat zorgt voor extra belasting van het elektriciteitsnet en vraagt om investeringen, die we met z’n allen betalen. De ANWB vindt het belangrijk dat ze dat duurzaam doen. ANWB Energie benut juist de beschikbare groene stroom uit wind- en zonne-energie en maakt die toegankelijk tegen een eerlijk en transparant tarief. De ANWB wil hiermee de overstap naar elektrisch voor iedereen haalbaar en betaalbaar maken én houden.

Leestip:  Nieuw ANWB-boek: Het Allermooiste van Nederland

Met ANWB Energie ontvang je thuis gecertificeerde groene stroom uit Nederland (zon en wind) en CO2-gecompenseerd gas tegen de werkelijke kostprijs. Die is dynamisch: de stroomprijs verschilt per uur, de prijs van gas per dag. ANWB Energie werkt met een abonnement, maar zonder winstmarge op verbruik en onnodige opslag, en is maandelijks opzegbaar zonder boete. En als je je stroomverbruik verplaatst naar minder drukke momenten op het elektriciteitsnet, bespaar je dus extra. Want steeds vaker zijn dat juist de momenten dat er werkelijk volop wind- en zonne-energie op het net is. Goedkoper én nog groener.

ANWB Energie is er voor iedereen, met of zonder elektrische auto. Zelfs als je thuis gewoon energie blijft verbruiken zoals je dat nu ook doet, ben je jaar in jaar uit gemiddeld voordeliger uit dan met het traditionele, statische tarief. Ga je wel elektrisch rijden en thuis laden buiten de drukke uren, dan kun je alleen maar extra besparen.

Leestip:  MRB-Gewichtscorrectie voor EV en hogere MRB en BPM
Duurzame energievoorziening

Hun ambitie is dat de elektrische auto het stralend middelpunt wordt van hun duurzame energievoorziening. Een volle autobatterij van 64kWh is goed voor ruim een week aan energieverbruik van een gemiddeld huishouden. Wie slim laadt, kan in de toekomst zijn elektrische auto gebruiken als eigen energieopslag. Op momenten dat er veel vraag is, kun je dan zelfs energie leveren aan de buren of verkopen op het stroomnet. Miljoenen elektrische auto’s die samen een energiecentrale van 2030 vormen, van hun ANWB-leden zelf. Is het nu al zover? Nee, maar samen willen ze ervoor zorgen dat dit mogelijk wordt. ANWB Energie is een eerste stap om hun ambitie te realiseren.

ANWB Energie is een pilot in samenwerking met EnergyZero.

 4.6/5 (7)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in