75 jaar Campingaz

Campingaz viert een bijzondere reis van 75 jaar avonturen, herinneringen en innovaties in de buitenlucht. Van de iconische blauwe cilinders tot de revolutionaire gasbarbecues, Campingaz heeft de manier waarop mensen buiten leven en koken getransformeerd. Het diamanten jubileum weerspiegelt niet alleen een periode van groei en succes, maar ook van de sterke band die het merk heeft opgebouwd met generaties kampeerders, outdoorliefhebbers en avonturiers over de hele wereld.

In 1949 vonden drie ingenieurs uit Lyon, Frankrijk, de eerste draagbare, hervulbare gasfles uit, de “bidon bleu”. Deze werd in heel Europa gelanceerd onder de merknaam “Camping Gaz” en zorgde voor een revolutie in outdoor koken. In 1952 werden de fabriek en het hoofdkantoor van Campingaz in Saint Genis Laval, Lyon, geopend en werd het eerste tweepitskooktoestel van Campingaz ontwikkeld. Na jarenlang te hebben gefocust op het transformeren van de manier waarop kampeerders buiten koken, investeerde Campingaz in dichter bij huis buiten koken en ontwikkelde in de jaren negentig een reeks gasbarbecues en plancha’s.

De productie van Campingaz gascartouches en -cilinders, evenals het herstellen en bijvullen van deze laatste, vindt nog steeds plaats op het hoofdkantoor van het merk. Productontwikkeling, testen en certificering vinden ook intern plaats, waardoor het R&D- team de grenzen van innovatie kan blijven verleggen. Alles met als doel maximaal gemak voor kampeerders te bieden en tegelijkertijd de hoogst mogelijke veiligheidsstandaard te garanderen.

Campingaz

Tegenwoordig biedt Campingaz alles wat een barbecueliefhebber zich maar kan wensen, van draagbare grills die perfect zijn voor picknicks en kamperen tot grote barbecues die grillen in de tuin naar een hoger niveau tillen. Omdat het de missie van Campingaz is om zoveel mogelijk mensen veilig buiten te laten koken, creëert het merk ook dit jaar weer nieuwe oplossingen en producten. Ontdek hieronder enkele highlights uit het assortiment in 2024.

Leestip:  ANWB-onderzoek: meivakantie in eigen land populair
TOUR & GRILL CV PLUS

TOUR & GRILL CV PLUSDeze nieuwe barbecue is ontworpen met het oog op mobiliteit en veelzijdigheid, wat het de ideale metgezel maakt voor zowel kampeeravonturen zoals roadtrips en picknicks, als gezellige etentjes in de tuin. De draagbare Tour & Grill CV Plus werkt op een lichtgewicht CV 470 Plus cartouche en combineert functionaliteit met een strak ontwerp. De barbecue kan met de vier stalen poten op verschillende hoogtes worden geplaatst, afhankelijk van de wensen van de chef.

CAMPING KITCHEN MULTI COOK

De nieuwe Camping Kitchen Multi Cook is een compact, draagbaar kooktoestel met een grillplaat en twee pandragers voor wie graag veelzijdige gerechten op de camping bereidt. Op dit kooktoestel kan de chef namelijk, naast het bakken op een bakplaat, tegelijkertijd gerechten bereiden in twee pannen, waarbij de hitte optimaal verdeeld wordt dankzij het aluminium oppervlak.

MULTI COOKCAMPING KITCHEN MAXI

De Camping Kitchen Maxi is vanwege het grote formaat een perfect kooktoestel voor een vakantie met het gezin, met de tent of caravan. Deze nieuwe tweepitter kan namelijk flinke pannen met een diameter tot 28 cm dragen. De Camping Kitchen Maxi R (€ 139,99) werkt op een hervulbare cilinder en leent zich hierdoor uitstekend voor langere trips. De Camping Kitchen Maxi CV (€ 149,99) is op een compacte CV 470 Plus cartouche aan te sluiten en daarmee ideaal voor een weekend weg.

CAMPING KITCHEN MAXI

BISTRO GRILL

eenpits-grillCampingaz brengt ons in 2024 een nieuwe, lichtgewicht eenpits-grill in de vorm van de Bistro Grill. Het is een duurzaam alternatief voor wegwerpbarbecues en ideaal voor picknicks in de natuur vanwege het beperkte gewicht. Het kookoppervlak meet maar liefst 940 cm² en dankzij de lade voor vetopvang is de grill na gebruik makkelijk schoon te maken. De CP250 gascartouche is eenvoudig en veilig aan te sluiten. Verder bevat de grill maar liefst twee automatische gasafsluitbeveiligingen, één die de gasstroom onderbreekt en de andere die het cartouche ontkoppelt bij oververhitting.

Leestip:  Mijlpaal: BOVAG rapporteert half miljoen elektrische auto’s
CILINDERS & CARTOUCHES

De gascilinder is één van de meest iconische en herkenbare producten van Campingaz. Omdat veiligheid bij het merk voorop staat, zijn de cilinders gemaakt van staal en uitgerust met veiligheidsvoorzieningen om lekken en ongelukken te voorkomen. De opvallende rode verzegeling op de Campingaz R-cilinder bevestigt dat de gasfles is onderhouden, gecontroleerd en gevuld door Campingaz, waarna deze door een erkende dealer verkocht mag worden. De cilinders zijn in twee formaten te verkrijgen: R907 (2,75 kg butaan) en R904 (1,8 kg butaan). Bij aanschaf wordt de cilinder eigendom van de gebruiker en zodra de tank leeg is, kan deze steeds worden omgeruild voor een volle cilinder voor de prijs van een gasvulling.

gascilinder

kooktoestellen van CampingazDe kooktoestellen van Campingaz met ‘CV’ in de productnaam werken op de compacte CV 470 Plus en CV 300 Plus gascartouches. Deze kleine blikjes lenen zich perfect voor korte trips. CV470 Plus All Season Gas 3-Pack – € 39,99 Camping Kitchen Maxi CV – € 149,99 Dankzij het handige en veilige Easy Clic® systeem op de cartouches, is het mogelijk om deze op veilige wijze los te koppelen wanneer het niet in gebruik is en later weer aan te sluiten. Daarom worden ze veel gebruikt door kampeerders en backpackers over de hele wereld.

Leestip:  Elektrisch barbecueën met Campingaz

In 2024 brengt Campingaz de nieuwe CV 470 Plus All Season Gas 3-Pack uit, een set van drie cartouches voor liefhebbers die graag het hele jaar door buiten koken. Dankzij de samenstelling van 85% isobutaan en 15% propaan garandeert dit product een optimale prestatie in temperaturen vanaf 0°C.

GAS FINDER

Met de handige online Gas Finder is er altijd een Campingaz dealerin de buurt te vinden, zodat men altijd voorzien is van gas tijdens het buitenkoken. Ook tijdens de vakantie, want de cilinders en cartouches zijn door heel Europa (en daarbuiten) verkrijgbaar. natuur vanwege het beperkte gewicht. Het kookoppervlak meet maar liefst 940 cm² en dankzij de lade voor vetopvang is de grill na gebruik makkelijk schoon te maken. De CP250 gascartouche is eenvoudig en veilig aan te sluiten. Verder bevat de grill maar liefst twee automatische gasafsluitbeveiligingen, één die de gasstroom onderbreekt en de andere die het cartouche ontkoppelt bij oververhitting.

Website Campingaz: www.campingaz.nl

 3.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in