7 maanden kamperen: Droom of Nachtmerrie?

De meeste mensen gaan een paar weken op vakantie en kiezen er dan voor hun luxe huis te verruilen voor wat primitievers: een camping bijvoorbeeld.

Kamperen kan op diverse manieren; met een tent, een vouwwagen, een camper, een daktent of een caravan etc.

Liesbeth & Ronald kozen ervoor om te camperen. Zeven maanden kamperen in een omgebouwde voormalig DHL vrachtwagen. Met een puberzoon en twee grote honden. Ze lieten hun huis achter en gingen Europa in. Op naar avontuur.

Even voorstellen

Zelf is Liesbeth opgegroeid met kamperen; “ik ging met mijn ouders jarenlang met de vouwwagen op vakantie. Mijn vriend, Ronald, heeft nachtenlang gebivakkeerd voor Defensie; ook hij weet wat ‘afzien’ is. Mijn zoon Leff is minder ‘gewoon’ met afzien en minimalisme.” Verteld ze ons.

Liesbeth & Ronald & Leff

Inpakken

De eerste opdracht: ‘Pak in volgens de rule of 5’ was al even slikken. Die regel houdt in dat ze allemaal van alles 5 stuks mee mogen nemen. 5 shirts, 5 korte broeken etc. Ondanks dat ze een grote camper hebben, is ruimte altijd een ‘dingetje’. En dus streefden ze naar ‘zo min mogelijk’. Dit bleek nog steeds teveel….

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo

Ze hebben een prachtige reis gemaakt; door Frankrijk, Spanje, Portugal, Slovenie, Oostenrijk en Duitsland: “Ze hebben zoveel mooie locaties gezien.” Vertellen ze.

Ze hebben gecamperd op diverse manieren: van luxe camping met verwarmd zwembad tot aan in the wild staan en geen voorzieningen hebben.

Liesbeth “En weet je wat het mooie is van kamperen; het is op alle mogelijke manieren gaaf om te doen. Er is geen ‘beter’ dan goed als het gaat om te kamperen. Kamperen is gewoon goed. Goed voor je geest, voor de contacten met jouw gezin, voor de waardering van de natuur en voor jouw gezondheid.”

Is na 7 maanden kamperen nog steeds leuk?

Wat haar betreft wel. Ze doe niets liever dan rondtoeren in hun camper door Europa.

Is na 7 maanden kamperen nog steeds leuk?

Ieder vorm van luxe doet haar weinig. Ze geniet van alles wat ze wel hebben. En dan is een warme douche al een feestje.

Leestip:  DealerRepair netwerk is Erkend Duurzaam

Hun reis was geen vakantie: “wij hebben ‘gewoon’ doorgewerkt. Mijn zoon had een sabbatical van school, maar ik niet van mijn bedrijf. Een geheel locatie onafhankelijk bedrijf waarin ik mijn Missie vervul: mensen inspireren en motiveren alles uit hun leven te halen wat erin zit.”

Twee weken kamperen kan een heel jaar goedmaken: stel je dan eens voor wat een langere reis met je kan doen. Die mogelijkheid lijkt er niet voor iedereen. Maar toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt.

Reizen, Werken & OpvoedenTijdens hun reis schreef Liesbeth haar boek Reizen, Werken & Opvoeden: Te Gek of Gekkenwerk?!

Hierin beschrijf ze hoe het ‘on the road’ leven écht is. En deelt ze handige tips en ervaringen. Maar ook een stappenplan hoe je tot zo’n ‘mobiel inkomen’ komt waardoor zij locatie onafhankelijk zijn en de keuzevrijheid hebben te leven waar we willen.

Leestip:  ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2024

Als je dit prachtige verhaal van Liesbeth zelf wilt lezen dan kan je deze hier bestellen.

 4.3/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in