5x ebike routes voor de hele familie in Les Gets en Châtel

Ebikes zijn niet meer weg te denken en maken het voor het hele gezin mogelijk om de meest prachtige routes door de bergen te fietsen. Twee dorpen in de Franse Alpen, Les Gets en Châtel brengen nu speciale routekaarten voor ebikes uit. Een selectie uit de mooiste ebike routes geschikt voor het hele gezin.

 

Ebiken met uitzicht op de Mont Blanc  – 7 km – hoogteverschil 355m

De Mont Caly fietsroute is een klassieker en geschikt voor het hele gezin. Het rondje start bij de lift Mont-Chéry waar je samen met fiets de lift naar boven neemt. De route leidt na ongeveer een kilometer door een bos en vervolgens langs oud bergchalet Grange de l’Achat genaamd. Via een lange afdaling van 1.300 meter loopt de route naar het lieflijke gehuchtje Mont Caly, bekend van de traditionele savoyaardse Alpen chalets. Wanneer het onbewolkt is, is de Mont Blanc vanaf hier zien. Bij een berfonteintje kun je je fles water bijvullen en er is een cafeetje met een fijn terras. De terugweg is via het lager gelegen pad en het eindpunt bij een charmant klein meertje.
Tip: vanaf het lieflijke gehuchtje Caly heb je uitzicht op de Mont Blanc.

Fietsen over de bergkam bij Les Gets – 3 km – hoogteverschil 245m

Leestip:  Elektrische fatbike mee naar de camping

Deze route is zeer geschikt voor wie voor het eerst op een ebike zit. De start is bij stoeltjeslift Chavannes Express waar de fiets mee naar boven kan. Vanaf daar fiets je over een bergkam tussen Morzine en Les Gets. Halverwege kom je langs bergchalet Le Vaffieu – ideaal voor een lunchbreak of een koffie met een heerlijk bosbessentaartje. Het eindpunt is bij lift Le Pleney vanwaar je per lift of met fiets kunt afdalen. De volledige route vind je hier: Chavannes / Pléney – Parcours VTT Elec – Les Gets Bike
Tip: 150 meter voorbij restaurant is een oplaadpunt dat op zonne-energie werkt. Ideaal om de batterijen op te laden terwijl je aan het lunchen bent.

Vonnes

Het meer van Vonnes rond – 4 km – hoogteverschil 122m

Het meer van Vonnes ligt op maar 1km afstand van het centrum van het dorpje Châtel. Vanuit het dorp fiets je naar het meer waarna je het meer rondrijdt. Rond het meer staan  panelen met uitleg over natuur, milieu en het belang van water in de omgeving.

Abondance kaas bij Col du Saix – 14.1km – hoogteverschil 620m

Vanuit Petit Châtel fiets je via sur le Cret naar de Col du Saix. Onderweg kom je typisch Savoyaardse bergchalets tegen. In Châtel  en de Abondance vallei maken niet minder dan 30 boeren nog steeds de beroemde Abondance kaas op traditionele wijze. Een fijn lunch of koffie adres onderweg is het chalet van Theo. Op het hoogstgelegen punt de Col du Saix heb je prachtig uitzicht over de Abondance vallei.

Leestip:  Fiets en Wandelbeurs 2024

Petit Châtel fiets je via sur le Cret naar de Col du Saix

Langs de wildstromende rivier de Dranse – 16km

Vanuit Châtel, Abondance en La Chapelle d’Abondance is het fijn ebiken langs de rivier de Dranse. De totale route is 16 km. Het pad is tamelijk vlak en gaat midden door een natuurgebied met rijke flora en fauna.

wildstromende rivier de Dranse

Mountainbike routes en -kaarten

De verschillende ebike routes in Les Gets zijn HIER te vinden. Meer informatie over ebiken in Châtel staat HIER. Een kaart in PDF van alle routes HIER.

Over Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in