3 tips voor maximaal bereik op vakantie

Het lijkt misschien nog ver weg, maar hopelijk kunnen we deze zomer weer lekker op vakantie. Of je nou op een camping staat of overnacht in een Airbnb: het is altijd fijn om goed toegang tot het internet te hebben. In dit artikel leggen we uit hoe je het signaal op de camping of andere vakantiebestemming kunt versterken.

 

1. Maak gebruik van een wifi-versterker

Tegenwoordig heb je geen televisie meer nodig om tv te kijken op de camping. Als je bijvoorbeeld internet en tv van Ziggo of KPN hebt, dan kun je via de app of de website gewoon genieten van je favoriete tv programma’s. Hiervoor kun je het wifi-netwerk van de camping gebruiken. De meeste campings en accommodaties beschikken tegenwoordig ook over een wifi-hotspot. Dit is een locatie waar draadloos internet wordt aangeboden, waar gasten gebruik van kunnen maken. Soms sta je met je caravan te ver van deze hotspot af, waardoor het signaal niet optimaal is. Een wifi-versterker kan dan uitkomst bieden. Een wifi-versterker maakt verbinding met het netwerk van de camping om vervolgens zelf een netwerk op te zetten. Hierdoor kun je met verschillende gebruikers en devices gebruik maken van een krachtig signaal. Voorbeelden van goede versterkers zijn de Xiaomi wifi-versterker 2 of de TP-Link RE305 Range Extender.

2. Telefoon als hotspot

Bij de meeste smartphones is het tegenwoordig mogelijk om eenvoudig een wifi-hotspot te maken. Op deze manier kun je gewoon Netflix kijken of e-mails versturen op de tablet of laptop. Een nadeel is dat de batterij van je telefoon snel leeg gaat. Daarnaast maak je natuurlijk wel gebruik van je databundel. Met de afschaffing van de roamingkosten kun je in Europa wel gewoon voor dezelfde kosten internetten als in Nederland. Wel is er vaak een limiet aan een mobiele hotspot verbonden. Zo kunnen klanten van T-Mobile maximaal 10 GB in de EU gebruiken en gebruikers van Tele2 maximaal 6 GB.

3. Mifi-router

Een andere optie is de zogenoemde Mifi-router. Mifi staat voor mobiele wifi. Het is een router die werkt op een accu. Je kunt het vergelijken met een normale router in huis, alleen is de mifi-router een stuk kleiner. Wanneer je het apparaat aanzet maakt hij automatisch verbinding met het internet. Dit gebeurt via een simkaart, die je in de mifi-router moet plaatsen. Je kunt via de mifi-router met maximaal tien apparaten tegelijkertijd verbinding maken. Bij een vakantie buiten Europa kun je een lokale simkaart kopen. Kies bij voorkeur voor een prepaid simkaart met een vaste databundel, zodat je weet hoeveel geld je kwijt bent. Bij een vakantie binnen Europa kun je gewoon gebruik maken van je huidige mobiele abonnement.

 4.2/5 (11)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in