Wandelen in het hart van Limburg

​​​​​​​​​​​​Natuur en Cultuur: Wandelen in het hart van Limburg

Bij Uitgeverij Elmar verscheen onlangs: De Mooiste Netwerkwandelingen Hart van Limburg – Lea Aarts en Paul Monod de Froideville

Bij Limburg denken mensen al snel aan Zuid-Limburg. Daar is immers het leven bourgondisch en daar hebben ‘we’ zelfs een paar echte heuvels. Daar gaan dus ook de meeste toeristen naar toe. De regio Midden-Limburg, ook wel Hart van Limburg, biedt echter zeker zoveel natuurschoon, zeker zoveel cultuur, en absoluut meer afwisseling. Een goede reden voor Lea Aarts en Paul Monod de Froideville om in deze regio (waar ze zelf wonen) 15 routes uit te zetten en die te bundelen in een handzame wandelgids. Dit boek is onlangs verschenen in de serie wandelgidsen met de naam De Mooiste Netwerkwandelingen.

Leestip:  Hiken en eco adresjes in de Franse Ardennen

Deze wandelgids biedt 171 kilometer bewegwijzerde routes in Hart van Limburg, verdeeld over 15 wandelingen. De lengte varieert tussen de 7 en de 15 kilometer, dus er is keuze genoeg. Al wandelend maak je kennis met het moois dat Midden-Limburg te bieden heeft: een vestingstadje op het eiland in de Maas, kastelen als ruïne of nog volop in gebruik, een mini-vorstendom, een uitstapje naar Duitsland (een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking), twee Nationale Parken en het GrensPark Kempen-Broek.

WandelgidsAls je deze wandelgids doorbladert dan valt de enorme variatie in het landschap op. Je loopt langs idyllische riviertjes, door broekbossen, langs groeven en vennen, over stuifduinen en heidegebieden, door wetland en bossen. Opvallend in deze gids is verder de aandacht, meer dan in andere gidsen uit deze reeks, voor het ontstaan van het landschap. Zonder in wetenschappelijke verhandelingen te verzanden leggen de auteurs uit wat de invloed van weer en klimaat over de afgelopen 20.000 jaar is geweest.

Kortom, deze wandelgids biedt zowel voor bewoners van deze streek als voor toeristen 15 heerlijke wandelingen die lekker ontspannend, en als je dat wilt ook nog leerzaam kunnen zijn. Wandelplezier gegarandeerd.

Leestip:  Nieuw ANWB-boek: Het Allermooiste van Nederland

Wandelgidsen in de reeks De Mooiste Netwerkwandelingen hebben altijd:

  • 15 boeiende wandelingen, zoveel mogelijk onverhard
  • Downloadbare GPS-tracks
  • Wandelingen op gemarkeerde wandelnetwerken
  • Topografische routekaarten

De Mooiste Netwerkwandelingen

Hart van Limburg

136 pagina’s| paperback| Uitgeverij Elmar | € 16,99 | ISBN 9789038928630

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in