Vergelijking: Canal Digitaal en JOYNE

Sinds 1 augustus 2017 is Nederland een satelliet provider rijker. Het bedrijf JOYNE is op de satelliet tv markt de strijd aangegaan met Canal Digitaal die al heel lang actief is in Nederland. Tijd dus voor een vergelijking tussen Canal Digitaal en JOYNE.

In de onderstaande vergelijking tussen Canal Digitaal en JOYNE hebben we de verschillen tussen de beide satelliet providers in een tabel samengevat.

Vergelijking Canal Digitaal en JOYNE

canal digitaalJOYNE
SatellietASTRA 1 en ASTRA 3Eutelsat 9B
TV ZendersAbonnement: 77 *
Vrij te ontvangen: 500+
Bekijk zenderoverzicht
Abonnement: 48 *
Vrij te ontvangen: 500+
Bekijk zenderoverzicht
FOX SportsKanaal 1 (Eredivisie)Kanaal 1 (Eredivisie), 3, 5
Regionale zenders1413 (wisselend over 2 kanalen)
Radio zenders2310
Prijsrange€ 15,95 – € 34,95 p/m *
Bekijk pakketten en prijzen
€ 13,00 – € 40,00 p/m *
Bekijk pakketten en prijzen
Eenmalige kosten€ 49,95€ 30,00
Prijs CI+ module€ 99,00€ 99,00
Duur Abonnement3, 6 of 12 maanden1, 3, 6 of 12 maanden
KlantenserviceTelefonisch, chat en dealersAlleen via dealers
VerkoopTelefonisch, website en dealersAlleen via dealers
TV appJaNee
TV via internetJaNee
Geschikte ontvangers– Geïntegreerde CI+ module
– Met losse CI+ module
 – Met losse CI+ module
Overzicht geschikte ontvangers
Benodigde schotelMinimaal 60 cmMinimaal 45 cm
Benodigde LNBDUO (dubbele kop)Single (één kop)
GebiedOntvangstgebied Canal DigitaalOntvangstgebied JOYNE

* Peildatum: 20 februari 2018

Sinds maart 2018 heeft Canal Digitaal ook flexibele abonnementen.

Aandachtspunten

Voor ontvangst via JOYNE heb je een ontvanger nodig waar de losse CI+ module van JOYNE ingestoken kan worden. De apparatuur van Canal Digitaal met de geïntegreerde CI+ module (waar de smartcard direct ingestoken wordt) is daarom dus niet geschikt voor JOYNE.

Wil je overstappen van Canal Digitaal naar JOYNE dan moet je sowieso een nieuwe CI+ module aanschaffen want die is niet hetzelfde als die van Canal Digitaal. De schotelantenne kan wel gewoon gebruikt worden. Heb je een DUO LNB (dubbele kop) dan werkt dat ook met JOYNE.

Voor ontvangst van Canal Digitaal is een grotere schotel nodig dan voor JOYNE. In het grootste gedeelte van Europa heb je bij JOYNE met een schotel van 60 cm (in midden Europa 45 cm) goed ontvangst terwijl voor Canal Digitaal in bijvoorbeeld Spanje/Portugal een 90 cm schotel nodig is voor een goed ontvangst.

Let op: Niet alle oudere volautomatische schotelsystemen hebben de Eutelsat 9B (JOYNE) voorgeprogrammeerd staan. Hiervoor is een software update noodzakelijk. Informeer dus eerst bij je dealer of dit noodzakelijk c.q. mogelijk is voordat je een abonnement bij JOYNE afsluit.

Tip: Ben je voornemens een nieuwe ontvanger aan te schaffen? Koop dan een ontvanger met een CI slot zodat je (als je dat wilt) altijd vrij bent om te wisselen tussen Canal Digitaal en JOYNE.

Gerelateerd artikelen
– Satelliet TV (wat is satelliet TV)
– TV kijken op de camping (welke mogelijkheden zijn er)
– Schotel uitrichten op de camping (hoe richt je het snelst je schotelantenne)

print
4.4/5 (16)

Wij waarderen je mening!

10 REACTIES

 1. De app van Canal Digitaal is momenteel ook al in het buitenland te gebruiken! 🙂 En Canal Digitaal biedt al jaren een abonnementsvorm van 6 maanden aan – hun Recreatiepakket.

  • Beste Brian, bedankt voor je reactie. Wat betreft de tv app, volgens de website van Canal Digitaal is TV via de tv app alleen in Nederland mogelijk maar heb je het ook getest buiten Nederland en heb je gebruik gemaakt van een VPN dienst?
   Wat betreft het recreatie pakket, dat is een abonnementsvorm van 12 maanden geworden, je betaalt nu alleen (tijdelijke actie) maar 6 maanden.

 2. Dan bent u niet goed geinformeerd. Dit staat bij Canal Digital op de website:
  Recreatie Basis HD is hét pakket om de hele zomer van je favoriete Nederlandse tv-programma’s in HD te genieten!
  Met Recreatie Basis HD kijk je van 21 maart t/m 21 september 2018 naar alle zenders zoals hieronder vermeld, waaronder alle grote commerciële zenders
  In dit pakket ontvang je ook na 21 september altijd nog meer dan 170 vrij te ontvangen zenders
  Het abonnement duurt een jaar, maar je betaalt altijd alleen voor de zes maanden waarin het volledige aanbod aan zenders wordt gegeven
  Het enige wat je betaalt zijn de eenmalige opstartkosten: een ontvanger vanaf € 99,- en registratiekosten van € 49,95.
  ACTIE: Sluit je dit abonnement af voor 27 maart 2018 af, dan heb je ook nog in 2018 zes maanden lang een gratis abonnement! We rekenen dan niet de kosten van € 15,95 per maand (voor zes maanden). Dat is een besparing van € 95,70.

 3. Beste Jan, ik ben het helemaal met je eens dat je maar 6 maanden betaalt en dat is zeker ook voordelig maar het blijft wel een contract van 12 maanden. Als je na het eerste jaar het contract verlengd dan betaal je wel voor alle 12 maanden. Voorheen was het een (recreatie) contract met een korte looptijd maar dat is veranderd naar 12 maanden. Wij zijn bij het vergelijken uitgegaan van de normale tarieven en termijnen en hebben evt. acties buiten beschouwing gelaten.

 4. beste redactie
  ik ben al enkele jaren abonnee bij Canal Digital en betaal maar 6 maand per jaar het recreatiepakket en niet zoals je beweren 12 maand

  • Beste Wim,
   Je betaalt inderdaad maar 6 maanden maar je kunt wel 12 maanden kijken toch of stopt het na 6 maanden?

 5. Nu in Portugal en voor het eerst abonnee van Joyne.
  Geweldige ontvangst. Eutelsat satelliet steeds snel gevonden en prima beeld.
  Voor mij geen CanalDigital meer!

  • Beste Cor,

   Nee dat hoeft niet meer, zowel JOYNE als Canal Digitaal bieden nu pakketten aan voor een maand en dan betaal je ook maar één maand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *