Upway en Cowboy geven e-bikes voortaan samen een nieuw leven

Upway, een gerenommeerde verkoper van refurbished e-bikes, werkt vanaf nu samen met Cowboy, een Belgische fabrikant van elektrische fietsen. Een aantrekkelijke actie bevestigt dit positieve nieuws. Wie een gebruikte e-bike van Cowboy inlevert, krijgt naast de waarde van de fiets bovendien een korting van €150.- op de aanschaf van een nieuwe e-bike van Cowboy.

Een boost voor de circulaire economie

E-bikes zijn een flinke investering. Helaas neemt na verloop van tijd de kwaliteit van de batterij af, waardoor vervanging of refurbishing noodzakelijk wordt. Voor veel e-bike eigenaren is dan de verleiding groot om maar meteen een hele nieuwe fiets te kopen. Met de kortingsactie van Cowboy is zo’n overstap goed te verdedigen. Oude fietsen worden opgeknapt en opnieuw verkocht via het vertrouwde Upway-platform. De handel in tweedehands e-bikes neemt toe en de circulaire economie krijgt opnieuw een boost.

Inruilen nu ook via Cowboy

CowboyDe website van Cowboy bezit vanaf nu de taxatietool van Upway om de inruilwaarde van elektrische fietsen te berekenen. Upway en Cowboy nemen gebruikte e-bikes van meer dan 200 merken in – alleen niet die van VanMoof.

Eigenaars voeren gewoon de basisgegevens van hun e-bike in, zoals het model, het bouwjaar, het belangrijkste gebruik en de kilometerstand. Vervolgens ontvangen zij een eerste schatting op basis van de Upway tool, waarna een Cowboy-expert de e-bike beoordeelt om de schatting te bevestigen. Dat kan via een afspraak thuis, in een aangesloten fietsenwinkel of bij een Cowboy winkel. Is de deal beklonken, dan ontvangt de eigenaar een inruilvoucher ter waarde van de e-bike. Gemiddeld is dat ongeveer € 1.000.-

Leestip:  Fietsroute van Nantes naar de Mont Saint Michel
Hoe werkt de inruilkorting?

Je meldt online je fiets aan via de taxatietool. Als de waarde van je oude Cowboy e-bike is vastgesteld en je bent van plan een nieuwe te kopen, dan ontvang je een voucher voor het vastgestelde bedrag. En boven op de inruilwaarde van je fiets krijg je van Cowboy nog € 150,- extra korting. Maar let op: deze actie is pas later deze zomer van kracht.

Een tweede leven dankzij een team ervaren e-bikemonteurs

De ingeruilde e-bikes worden opgeknapt door Upway’s ervaren team van monteurs op verschillende locaties in Europa. In België opende Upway in maart een nieuw refurbishment center in Mechelen, goed voor 65 extra banen.

Na een grondige inspectie worden de fietsen verkocht via de website van Upway. Nieuwe eigenaars krijgen een jaar garantie op het frame, de accu, de motor en de elektronica van de elektrische fiets. Zo krijgen de e-bikes een tweede leven en hebben meer consumenten de kans om tegen een betaalbare prijs een elektrische fiets te kopen. De refurbished e-bikes zijn tot 60 procent goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets, zonder aan kwaliteit en betrouwbaarheid in te boeten.

bikemonteurs

Over Upway, online platform voor refurbished elektrische fietsen

Upway is een Franse start-up, opgericht in 2021 door Toussaint Wattine en Stéphane Ficaja. Sinds juni 2022 biedt dit bedrijf, dat actief is in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, België en Oostenrijk, nu ook op de Nederlandse markt refurbished e-bikes aan. Kopers die online, met een enkele klik, een betaalbare e-bike bestellen krijgen hun aanschaf direct thuisbezorgd: in perfecte staat en met 1 jaar garantie. Door gebruikte e-bikes te kopen, op te knappen en weer te verkopen doet Upway recht aan de missie die het bedrijf zich heeft gesteld: de toekomst van mobiliteit elektrisch, duurzaam en betaalbaar maken. Upway richt zich op de aan- en verkoop van gebruikte e-bikes. Het platform verkoopt gemiddeld 200 merken waaronder Gazelle, Knaap, Tenways, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga, Stella en Urban Arrow. Het aanbod op de website, Upway.nl, varieert van stadsfietsen en bakfietsen tot elektrische racefietsen. Vooraf zijn al deze producten op grondige wijze refurbished. Professionele monteurs controleren ze aan de hand van 20 onderhoudspunten en repareren of vervangen alle onderdelen waaraan iets mankeert. Juist hierom, omdat de renovatie in handen is van professionals, kan Upway een garantie bieden van 1 jaar. Na de opknapbeurt is alles wat er bij een elektrische fiets toe doet, frame, batterij, motor en elektronica, weer perfect in orde. Upway’s refurbished e-bikes zijn 20 tot 60% goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets. Zij zijn te koop vanaf € 599,- en worden ook nog eens binnen 3 tot 5 werkdagen bij de koper thuis afgeleverd. Rijklaar!

Leestip:  Fietsexcursie voor fijnproevers in de Franse Ardennen
Over Cowboy

Het hoofdkantoor van Cowboy, dat in 2017 werd opgericht door ondernemers Adrien Roose, Karim Slaoui en Tanguy Goretti, is gevestigd in Brussel, België. ’s Werelds meest geconnecteerde elektrische fiets voor stadsfietsers blijft de fiets- en mobiliteitsindustrie transformeren – van verkooppunt tot servicepunt. Haar missie is om een betere fiets te bouwen, een betere ik te creëren en een betere wereld na te laten. In 2022 werd Cowboy de eerste e-bikefabrikant die de B-corp status verkreeg. Cowboy heeft nu klanten in meer dan 2.500 steden in heel Europa. Cowboy is de winnaar van de Eurobike 2017, de Red Dot Bicycle Design Award 2018, de Red Dot Best of the Best award voor productontwerp in 2019, 2021 en 2024, een van TIME Magazine’s “Best Inventions” van 2022, en de Wallpaper*Smart Space Award voor Most Revolutionary Personal Transport in 2023.

Leestip:  Frankrijk fietsland
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in