Unieke kampeerervaringen: mogelijke opties

Kamperen, je kunt op het op verschillende manieren doen. Back to basic met een simpel tentje en je eenpitskookstel, of misschien kies je liever voor luxe kamperen?

Heb je een eigen kampeermiddel of huur je liever iets waarin je kunt kamperen? Mogelijkheden genoegen er zijn zelfs hele bijzondere opties.

 

Eigen kampeermiddel of niet?

De tent, de caravan, de camper, deze opties kennen de meeste mensen wel. Je kunt deze kampeermiddelen huren, maar je kunt ze ook zelf aanschaffen. Zeker als je regelmatig wilt kamperen is het misschien verstandiger om te kijken welke opties je hierin hebt. Er zijn ook mensen die liever iets huren op een camping. Bijvoorbeeld een stacaravan of een compleet ingerichte tent. Geen gesleep met kampeeruitrusting of campingmeubeltjes, alles is dan al aanwezig op de plaats van bestemming.

Leestip:  Jouw plekje op Camping De Boerinn met vroegboekkorting
Bijzondere kampeerplek

Mocht je iemand zijn die hier de voorkeur aan geeft, kijk dan ook eens verder dan de standaard mobile home of tent. Er zijn namelijk hele bijzondere opties om op een speciale manier te kamperen. Bijvoorbeeld de indoor camping voor diegene die er een hekel aan heeft om door de regen naar het sanitair gebouw te lopen. Wat dacht je van kamperen in een Mongoolse Yurt? Of kamperen in zo’n leuke tipi-tent waarbij je bij sommige types door een doorzichtig dak naar de sterren kunt kijken?

Ontdek de vele opties

In Lapland kun je zelfs kamperen in een speciale ‘Aurora tent’ van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het magische noorderlicht. Dat is sowieso een ervaring om nooit te vergeten. In Italië kun je weer in een wijnvat kamperen en in Duitsland kun je bijvoorbeeld overnachten in zo’n leuke Coco. Maar er zijn nog veel meer bijzondere plekken, zoals het kamperen in de luchtbel in de boom of in een boomtent. De kinderen zullen de Pipowagen op het strand geweldig vinden, net zoals de iglo van stro.

Leestip:  Camperplaats verzamelt statiegeld voor goed doel
Kamperen op het land én op het water

Behalve kamperen op het land zijn er ook verschillende mogelijkheden om te kamperen op het water. Zo kun je in Zweden kamperen op een vlot. Maar ook overnachten in een brandweerauto of een stoere legertruck zijn bijzondere kampeeropties. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, er zijn namelijk genoeg opvallende kampeeropties voor een origineel verblijf. Maar voor welke optie je ook kiest, vergeet nooit de reis en annuleringsverzekering. Wil je iets anders dan de rechttoe rechtaan-caravan of -tent maar wel genieten van het buitenleven? Ga dan eens voor zo’n unieke ervaring in een dergelijk bijzonder kampeermiddel. Je zult er geen spijt van krijgen en er zijn zoveel mogelijkheden dat je iedere keer weer voor iets anders kunt kiezen.

Leestip:  NCC kennismakingsweekend
 2.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in