Tonke Buzz komt eraan!

Elektrisch en multifunctioneel – Tonke gelooft in een emissieloze toekomst! Met de ontwikkeling van multifunctionele elektrische vrijetijdsvoertuigen wil Tonke hier haar steentje aan bijdragen. Zo introduceerde zij afgelopen jaar de elektrische Tonke EQV, welke door Nederlands publiek verkozen werd tot Kampeerauto van het jaar 2023. Voortbordurend op dit succes kondigt Tonke de komst aan van de Tonke Buzz, welke gebouwd zal worden op basis van de Volkswagen ID. Buzz.

Volkswagen ID.Buzz

Tonke heeft reikhalzend uitgekeken naar het beschikbaar komen van een volwaardig elektrisch platform van Volkswagen. Nu Volkswagen heeft aangekondigd begin 2024 te starten met de verkoop van de ID.Buzz met lange wielbasis (LWB) is het moment daar!

Tonke is druk bezig met het leggen van een laatste hand aan het ontwerp van de Tonke Buzz. Tonke belooft ons dat het een zeer innovatief en veelzijdig voertuig gaat presenteren die helemaal klaar is voor de toekomst. Deze elektrische bus is niet alleen zeer geschikt als camper, maar ook als auto voor dagelijks verkeer en kantoor-op-wielen. Tonke verwacht veel van dit nieuwe model.

Unieke specificaties ID. Buzz met lange wielbasis (LWB):
  • Met 4,96 cm lengte is de LWB de perfecte lengte om van alle gemakken te voorzien qua campervoorzieningen, maar tegelijk fijn compact voor (dagelijks) gebruik in de stad.
  • Door de aanwezigheid van een energiezuinige warmtepomp bij de LWB gaat het verwarmen ’s winters veel minder ten koste van de range dan bij een normale elektrische verwarming die standaard zit in de korte wielbasis ID. Buzz. Met de warmtepomp kan ook stilstaand worden verwarmd én gekoeld.
  • De 25 cm extra lengte t.o.v. de korte wielbasis biedt tevens ruimte voor een groter accupakket. In plaats van 77 kWh heeft de LWB een 86 kWh accupakket. Dit zorgt voor een ruime actieradius (WLTP) van zo’n 450km! De LWB is snel
    te laden met 170 kW gelijkstroom.
  • Ook komt er voor de LWB heeft een nieuwere sterkere elektromotor beschikbaar (210 kW/286 pk) die de achterwielen aandrijft. Topsnelheid 160 km/u en koppel Nm 550.
Leestip:  Lengtebedden in compacte buscamper Clever Spirit 600
Tonke

Tonke produceert sinds 2005 campers en vrijetijdsvoertuigen. Het staat bekend om de innovaties en prachtige ontwerpen. De campers rijden over de hele wereld en zijn er in verschillende varianten en prijsklassen. Tonke heeft meerdere nationale en internationale design awards gewonnen voor haar ontwerpen.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de Tonke Buzz door zich aan te melden voor de speciale Tonke Buzz nieuwsbrief. Ook is er de mogelijkheid om reeds een pre-order te plaatsen. Kijk op tonke.eu voor meer informatie.

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in