Tjitske Reidinga in eigen land op wereldreis

Friesland lanceert een nieuwe campagne waarin Tjitske Reidinga op wereldreis gaat in haar geboorteprovincie. In de campagne laat Tjitske zien dat je niet ver hoeft te reizen voor een mooie vakantie: avontuur, cultuur en ruimte zijn allemaal te vinden in het noorden van Nederland. De campagne is al gestart, en bestaat uit vier tv-spots met ludieke momenten uit haar reis, en posters door heel Nederland.

Band met Friesland

Het is een persoonlijke campagne voor Tjitske, die geboren werd in Leeuwarden en in haar jeugd veel tijd doorbracht bij haar Friese oma. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik voel dat Friesland de plek is waar ik me het meest thuis voel. Ik zou graag weer in Friesland wonen. Naast mijn familieband met Friesland, wil ik ook meer rust om me heen, minder prikkels, en meer in de natuur zijn. Ik vind Friesland prachtig, wijds en vooral heel romantisch.”

De campagne-opnames

Door middel van een aantal korte scenes met een knipoog, laat de campagne zien dat je een wereldreis ook dichtbij huis kan maken. “De draaidagen waren eigenlijk gewoon verwendagen. Het was heerlijk om op al die prachtige plekken te komen en de ruimte te ervaren. Bij de nachtelijke opnames kreeg ik bijvoorbeeld echt het gevoel dat we op de maan waren. Heel bijzonder om zo ’s nachts in zo’n stil natuurgebied te zijn. En Friesland kan ook heel avontuurlijk zijn. Tijdens de wadloop-opnames kwam ik erachter dat ik op mijn gympies over het wad kon glijden, bijna als schaatsen. En dat doe je dan met de dijk en het kerkje op de achtergrond, op de prachtige locatie waar we aan het filmen waren. Het was zo ontzettend mooi. Op zo’n plek waar je kilometers voor je uit kan kijken, met de wind in je haren en de prachtige Nederlandse luchten, daar ervaar je zoveel rust. Ik woon in Amsterdam, dat is echt wel heel anders natuurlijk. De Friese omgeving geeft zoveel natuurlijke rust. Je weet gewoon niet wat je ziet, zo mooi en idyllisch is het.”

Belofte aan Friesland

“Er is zoveel om naartoe te gaan in Friesland. Ik kan niet wachten om alles in Friesland te verkennen,” aldus Tjitske. “Ik ga al jaren binnen Nederland op vakantie en vind dat echt heerlijk. Voor een unieke ervaring hoef je echt niet ver weg te gaan. Ik ben erg reislustig en heb veel verre reizen gemaakt, maar ik vind het vooral gewoon heerlijk om weg te gaan en dingen te doen. Of dat nou Costa Rica is of de Waddeneilanden. Ik kan op de kop van Terschelling staan, met de brede stranden en prachtige duinlandschappen en denken: het lijkt wel alsof ik in Brazilië sta. Het heeft zo’n wereld gevoel, het is zó mooi! Laten we genieten van mooie plaatsen zoals Friesland, en ze tegelijk ook koesteren.” Friesland belooft avontuur, cultuur en ruimte. Benieuwd welke beloftes Tjitske Reidinga maakt aan Friesland en de Waddeneilanden? Ga naar friesland.nl en wadtodo.nl. Wat beloof jij? Geef je belofte aan Friesland hier en aan de Waddeneilanden hier door. Met het insturen van je belofte maak je onder meer kans op een Polaroid camera om geluksmomenten vast te leggen, Friese lekkernijen en het DIY receptenboek Smûk.

Leestip:  De mooiste onontdekte plekjes in Europa om te kamperen

Tjitske Reidinga

Over de campagne

Deze campagne is een initiatief van Visit Friesland en Wadtodo. Visit Friesland en Wadtodo vallen onder de destinatiemanagement organisatie Merk Fryslân. Vanuit een overkoepelende visie geeft Merk Fryslân, in opdracht van de Provincie Fryslân, invulling aan de marketing en promotie voor Friesland, de Waddeneilanden en het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in