Tentipi tent is met recht een 4 seizoenen tent

Het Zweedse merk Tentipi maakt tenten die kwalitatief behoren tot het beste wat er op tentengebied wordt geproduceerd. Tentipi tent onderscheidt vijf verschillende uitvoeringen met de tipivorm en centrale tentstok als voornaamste kenmerken.
Alle modellen zijn ruim, comfortabel, hebben stahoogte, zijn zeer stormvast en zijn met slechts 8 haringen binnen 5 minuten op te zetten.
De diameter van de tenten varieert van 3,8 tot 6 m, waarbij het gewicht nog alleszins acceptabel blijft. Zo weegt het grootste model, de 15-persoons Zirkon CP nog minder dan 20 kg.

4 seizoenen

De Tentipi tent is met recht een 4 seizoenen tent: Winterkamperen wordt aangenaam omdat een houtkachel in de tent geplaatst kan worden. Zelfs het stoken van een bescheiden open vuur in de tent is mogelijk.
In de zomer zorgt het gepatenteerde ventilatie systeem voor een perfecte doorstroming van koele lucht.

Leestip:  De beste voortenten voor caravans

Sinds 2007 is MOOSECAMP de grootste Tentipi Shop van de BeNeLux. Honderden Tentipi tenten vonden via hun de weg naar tevreden eigenaars en gebruikers.
Zij leveren Tentipi tenten uit voorraad en kunnen je elk gewenst model laten zien.

Alles weten over de Moosecamp Tentipi

Wikipedia Tentipi tent

Een tipi, het woord is afkomstig uit de taal van Lakota, is een kegelvormige tent die, in tegenstelling tot een wigwam, niet met boomschors maar met dierenhuiden of canvas is bedekt en snel kan worden afgebroken en opgezet. Het geheel is daarom makkelijk te paard te vervoeren. Het Lakota is een Amerikaanse indianentaal. Dit type indianentent werd van oudsher door de nomadische prairie-indianen op de Great Plains gebruikt, een grote prairie in de Verenigde Staten en Canada. Een tipi bestaat uit een frame van rechte stokken van ceder of vurenhout, een bedekking van canvas of dierenhuiden, een binnenvoering en een deur van canvas of huid. Bovenin zat een rookgat dat met lijnen open en dicht kon worden gemaakt.

Leestip:  Waarom je een luifeltent moet overwegen
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in