Solifer Club Nederland is opgericht in 1980

Je bent van harte welkom bij hun enthousiaste club van Solifer en tegenwoordig ook Polar liefhebbers, een club waar voor jong en oud altijd iets te beleven valt.

Solifer Club Nederland is opgericht in 1980 om zo goed en plezierig mogelijk gebruik te maken van de Solifercaravan, zowel individueel als in clubverband en heeft ongeveer 90 leden.

Waarom een Solifer?

Deze caravan is ideaal onder alle weersomstandigheden, maar met name in winterse omstandigheden. Maar ook ‘s zomers is het kamperen een zeer comfortabel gebeuren.
De caravan heeft van oudsher al veel praktische voorzieningen, zoals watertanks binnenin, een accu voor gebruik los van de paal, prima lig- en zitcomfort, elektrisch 12V en 220V systeem en is zeer goed geïsoleerd. Bijzonder is het verwarmingssysteem: een vloeistof ringleiding, met de kachel in de disselbak (oudere modellen), dus geen risico’s.

Leestip:  Karsten Tenten en Easy Caravanning nemen volgende stap

Solifer

In de nieuwere modellen zit standaard vloerverwarming en een geruisarme kachel. Het verwarmingssysteem kan in veel gevallen zowel via gas als elektra worden gestookt. Verder onderscheidt de Solifer zich door het lage gewicht, prima wegligging en lage luchtweerstand. De degelijke constructie garandeert jarenlang gebruiksplezier en dus later een hoge inruilwaarde. Het eigenzinnige model van deze caravan maakt het ideaal compleet.

Clubactiviteiten
De activiteiten van de club kunnen onder twee noemers gebracht worden:
  1. consumentenbelangen
  2. recreatie

De verbinding tussen recreatie, consumentenbelangen en de leden wordt tot stand gebracht d.m.v. het Solferclubblad wat 4x per jaar verschijnt en natuurlijk haar website.

De Technische Commissie 

Beantwoordt vragen op technisch gebied en publiceert met enige regelmaat artikelen in het clubblad.

De Activiteiten Commissie

Organiseert allerlei kampeerontmoetingen, de zgn trefs, reizen en rally’s. Steeds weer op een andere plek in of buiten Nederland. Streek- of themagebonden en voor leden vaak tegen gunstige tarieven. Kortom ontmoeting, gezelligheid en ontspanning in aantrekkelijke varianten.

Leestip:  EK voetbal - van de camping tot het stadion
De Redactie Commissie

De redactiecommissie heeft de opdracht om 4 maal per jaar het Soliferblad uit te brengen en zorgt daarbij voor een gevarieerd clubblad met technische tips, een agenda van komende activiteiten, verslagen van weekends en reizen en verslagen van bestuur en ledenvergaderingen.

Omdat ook in de Scandinavische landen Soliferclubs bestaan, wordt contact onderhouden met deze clubs en ontmoeten de leden elkaar regelmatig op een Interrally van deze clubs.

Soliferclub Nederland najaar treffen in Drente – leuke impressie

Website Solifer Club Nederland: www.soliferclub.nl

 4.8/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in