Refugio Marnes in de provincie Alicante aan de Costa Blanca

Refugio Marnes ligt in de provincie Alicante aan de Costa Blanca, in de Sierra de Bernia. 8 kilometer (15 autominuten) vanaf de hoofdweg van Benissa naar Calpe (de N332) en ongeveer 55 autominuten vanaf Alicante, de op twee na grootste stad van Spanje Valencia ligt in tegenover gestelde richting op iets meer dan 1 uur rijden. De dichtst bij gelegen stranden liggen op 30 autominuten afstand.

De Sierra de Bernia
is een kleine bergketen die zich landinwaarts uitstrekt tot 20 km in het binnenland van de Costa Blanca. Deze omgeving is niet aangetast door massatoerisme en de omgeving van agriturismo Spanje Refugio Marnes is op dit moment al grotendeels beschermd gebied.

Regio
Op de 20 hectare grote Finca van agriturismo Spanje ´Refugio Marnes´ bevinden zich drie oude gebouwen: de oude boerderij La Finca waar 3 heerlijke B&B kamers gehuisvest zijn. de B&B vleugel Los Establos ook met 3 B&B kamers die gelegen zijn in de voormalige stallen van de boerderij en verderop op de Finca ligt het heerlijke  vakantiehuis La Ruina. Daarnaast ligt prachtig verscholen in de landelijke omgeving de luxe huurtent La Jaima die nu al  een nieuwe betekenis geeft aan de nog jonge term glamping.

Agriturismo Natuur

Duurzaamheid
Bij de exploitatie van deze prachtige plek (landelijk toerisme) staat milieuvriendelijkheid voorop. Om een voorbeeld te geven: de elektriciteit wordt volledig via een grote zonnestroom installatie opgewekt. Zonder dat de gasten het merken doen ze veel aan zuivering & hergebruik van water en voorkomen zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Met deze inspanningen hebben ze in 2015 het duits eco keurmerk voor toerisme ´der blauwe Schwalbe´ verkregen. Tijdens je verblijf bij agriturismo Spanje Refugio Marnes kunt je vrij gebruik maken van het heerlijke zwembad van Refugio Marnes. Dit smaragd groen betegelde zwembad is zo aangelegd dat het zoveel mogelijk opgaat in haar mediterrane omgeving. Ook hier is gedacht aan verantwoord gebruik van het steeds schaarser wordende goed: water.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk

Agriturismo Spanje, Casa Rural Refugio Marnes, geniet tijdens je vakantie verantwoord maar comfortabel van de natuur!

Website Refugio Marnes

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in