Peggy Peg schroefharingen

De Peggy Peg schroefharingen zorgen ervoor dat je je (voor)tent of luifel goed en strak kunt vastzetten. Ze zijn geschikt voor alle soorten ondergrond.

Je kent het waarschijnlijk wel, je zet je (voor)tent op en dan blijkt dat de bodem van de camping uit zacht zand bestaat. Je haring zit met één tik in de grond maar komt er net zo hard weer uitzetten bij de minste of geringste beweging van de tent.

Een harde stenen bodem geeft weer hele andere problemen. Je moet zoeken naar een (enigszins) zacht plekje en als je na een paar fikse klappen de (krom geslagen) haring in de grond heeft zitten krijg je hem er nooit meer uit.

Dit haringleed was voor de Duitser Achim Reinhold reden om hier een oplossing voor te bedenken. Het doel, een haring die in zowel zachte als harde grond doet wat hij moet doen en dat is uw tent op zijn plaats houden.

Leestip:  Campingstekker, welke heb je nodig?

De oplossing is simpel maar zeer doeltreffend. Hij bedacht een kunststof haring die je in de grond kunt schroeven. De haring heeft de naam Peggy Peg gekregen.

De Peggy Peg is vijf maal lichter

De Peggy Peg is vijf maal lichter dan een traditionele metalen haring maar heeft een 10x betere grip. De schroefharing van Peggy Peg is gemaakt van glasvezelversterkte UV bestendigde kunststof. Er is ook een variant die gemaakt is van aluminium.

Alle Peggy Peg schroefharingen zijn voorzien van een 17 mm boutkop. Met de KOMBI tool kun je de Peggy Peg met de hand of een accu boormachine in de grond schroeven. Met de sterkere ALU tool kun je met een accu boormachine de (aluminium) haringen de grond in draaien.

Peggy Peg KOMBI tool
De Peggy Peg kombitool, kunsstof uitvoering.

Peggy Peg ALU tool
De Peggy Peg ALU tool, aluminium uitvoering.

Naast kunststof en aluminium tentharingen levert Peggy Peg een complete productlijn van handige producten om tent tent of luifel goed te verankeren aan de grond.

Te koop bij: Obelink.nl, Amazon.nl, Kampeerwereld.nl of een kampeerwinkel in je buurt.

 3.6/5 (13)

Wat is je waardering?

5 REACTIES

  1. In juli 2015 en juni 2017 hadden wij op de campings langs de kust veel kapote voortenten. Vreemd 95 % van het merk Dorema

  2. Mooi die Peggy peg haringen. De erste twee draaide ik af. De rest ging goed. Heb er veel vertrouwen in.. mijn campeerwinkel zonder problemen onder garantie vernieuwd

  3. Schroefharing een hype, werkt helemaal niet zo goed als voorgesteld. Gewone kleigrond kreeg ik ze er maar half in. Je bent bovendien veel tijd kwijt met dat geschroef. Doe mij maar weer een goede haring en hamer

  4. Werkt prima als je een goede accuboormachine erbij hebt. Vooral in zwaardere zandgrond. De aluminium versie heb ik nog niet geprobeerd. Ook de tapijtklemmen werken erg fijn en de grondankerplaat is ook goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in