PaulCamper blikt terug

PaulCamper – Kamperen is booming! Steeds meer mensen kiezen voor een trip met caravan of camper. Dat is ook PaulCamper opgevallen. Het online verhuurplatform zag in 2017 een groei van 275% in de verhuur van kampeervoertuigen. Ondertussen staan er meer dan 2.000 campers en caravans te huur, stuk voor stuk goed voor een onvergetelijk avontuur. Ongeveer een miljoen gebruikers bezochten het platform van PaulCamper. Dat leidde tot meer dan 10.000 overeenkomsten tussen huurders en verhuurders. Daarmee is PaulCamper het grootste camper-sharing platform van Duitsland.

Onderweg met de alkoofcamper   

De alkoofcamper is de meest populaire keuze onder gebruikers van PaulCamper. Deze klassieker speelde in 27% van alle transacties de hoofdrol. “Alkoofcampers zijn erg populair onder gezinnen. De slaapcabine boven de bestuurders- en bijrijdersstoel biedt veel ruimte. Je hoeft niets te verplaatsen of om te klappen. Als de kinderen al naar bed zijn, kunnen de ouders nog fijn gebruikmaken van het zitgedeelte”, legt Dirk Fehse – oprichter van PaulCamper – uit. Ze zijn extra geschikt voor beginnende camperaars en verhoudingsgewijs klein en wendbaar. Maar door de hoogte wel vatbaar voor wind. Het meest wordt gevraagd naar de Hymercamp. Hij blinkt uit door zijn zes slaapplaatsen en badkamer met douche en wc.

Leestip:  Wat is het leuke van kamperen in Nederland?

De alkoofcamper wordt gevolgd door de good old camperbus, met precies een kwart van het aantal (ver)huurovereenkomsten. Extra populair in deze klasse zijn de modellen VW T3 Westfalia, de VW T4 California en de VW T5 California. Dirk begrijpt dat wel: “Ik ben PaulCamper ooit begonnen met mijn VW-bus ‘Paul’. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen interesse hebben in deze minimalistische manier van reizen.” De derde plaats op de ranglijst is met 15% weggelegd voor de caravan. Hij is vooral populair bij vakantiegangers die hun personenauto graag onafhankelijk van de kampeerwagen willen gebruiken, bijvoorbeeld voor trips in de omgeving. Voor het reizen met een caravan is normaal gesproken rijbewijs B voldoende, zolang het totaalgewicht van de combinatie auto en caravan niet meer is dan 3500 kg.

Wees er vroeg bij…

Kampeerders boeken vaak al in januari hun favoriete voertuig voor de zomermaanden; gemiddeld 151 dagen voor vertrek. En dat is doorgaans ook aan te raden, volgens Dirk: “In het hoogseizoen is het aantal beschikbare voertuigen schaars. In het laagseizoen daarentegen kun je prima een spontaan tripje plannen.” Reizigers die met een camper of caravan via PaulCamper op vakantie gaan, zijn gemiddeld tien dagen weg. In de koude maanden als januari en februari is dat doorgaans een week, terwijl het in de zomer eerder twee weken is. Anders dan bij veel andere reisvormen is het meestal (66,5%) de man die bij PaulCamper de boeking bevestigt. Familie (46,3%) en partner (56,9) vormen vaak het reisgezelschap. De leeftijd van huurders schommelt vooral tussen 30 en 59 jaar, maar 60-plussers (13,1%) laten zich ook niet onbetuigd.

Leestip:  ACSI en Camper TV gaan samen op reis
2018 – het kampeerjaar

2017 was voor PaulCamper erg succesvol. Het camperverhuurplatform – met het hoofdkantoor in Berlijn – sluit af met een goed voornemen. “Ons doel voor 2018 is om het succes van vorig jaar nog een keer te verdubbelen”, zo besluit Dirk Fehse.

Over PaulCamper

PaulCamper is het bemiddelingsplatform voor de particuliere verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn eigen camper “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbood. Inmiddels weten meer dan 10.000 huurders en 2.000 verhuurders hun weg te vinden naar het peer-to-peer verhuurplatform. Voor meer informatie: https://paulcamper.nl/.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in