Opgaan in de natuur in een Haaks camper

Opgaan in de natuur in een Haaks camper. Duurzaamheid, vrijheid en comfort, ontdek het!

Vorig jaar presenteerde ze zich op de kampeer en caravanjaarbeurs al met een compleet nieuwe kijk op kamperen. Ook bij de presentatie van hun nieuwe camper toont Haaks weer een vernieuwend product. De met de Opperland ingezette lijn van een met hout bekleedde buitenkant wordt ook bij het nieuwste model doorgezet. De aan ons gepresenteerde Niderland is royaal uitgerust. We zien in de lijst met opties o.a. een grote accu, vast bed en een stahoogte van 210 cm. In combinatie met de achterklep die volledig open kan geeft dit een unieke beleving van ruimte.

Wanneer je Haaks Campers kent, herken je de Niderland meteen als een product van de Brabantse Camperbouwers. Het gebruik van verduurzaamd hout geeft de camper een prettige uitstraling en laat hem mooi opgaan in de natuur. “Na de presentatie van ons eerste model merkte wij dat we de spijker op zijn kop geslagen hebben. Bezoekers zijn enthousiast over het hoge afwerkingsniveau en de rust die het interieur uitstraalt. Geen overdreven poespas maar fijne, degelijke en natuurlijke materialen. Er wordt dan ook altijd volop aan de camper gevoeld” aldus Pim Gijsbers, mede-eigenaar van Haaks Campers.

Leestip:  Watertank en waterleiding van caravan/camper reinigen
Niderland
De Haaks Niderland met rechts daarvan de eind vorig jaar gepresenteerde Opperland
Natuurlijke uitstraling en comfortabele inrichting

Plastic is een verboden woord bij Haaks. “We kiezen voor betere alternatieven dan kunststof. De buitenkant van de camper is helemaal van hout. Door een speciaal procedé gegarandeerd rotvrij en je hoeft er de eerste 25 jaar niet naar om te kijken”, aldus Jules Luijpen van Haaks Campers, “De camper heeft  een fors accupakket van 360 Ah wat koken op inductie mogelijk maakt. De 4cm isolatie in de wanden en in de vloer zorgen er samen met het dubbele glas voor dat de camper erg goed geïsoleerd is. Je kunt het hele jaar op vakantie zonder het koud te krijgen en hoeft niet te slepen met gasflessen.”

De inrichting

Zittend in de Niderland valt het gevoel van ruimte op. Ondanks de compacte afmetingen (640×225) geeft met name de grote binnenhoogte in combinatie met de “achterklep” een gigantisch gevoel van lucht. Je zit op je bank zo goed als buiten! Wanneer je er voor kiest om alleen het onderste deel van de klep te sluiten kun je ook bij minder mooi weer genieten van de buitenlucht zonder nat te worden.

Leestip:  Elektrische camperbus eVentje wint internationale designprijs

De inrichting 2

De inrichting 3

De grote achterklep heeft vele voordelen. Het optimaal beleven van de natuur om je heen is er slechts een van. De royale klep maakt het namelijk ook eenvoudig mogelijk om fietsen, scooter, boot of zelfs motor in de camper te vervoeren. Een hoog fietsenrek of aanhanger is hiermee verleden tijd.

De grote achterklep

Gesloten cabine

Bij veel campers kun je tussen de voorstoelen naar je leefgedeelte. Bij deze camper is er voor gekozen om dat bewust niet te doen. Ten eerste mag dit officieel niet eens onder het rijden maar belangrijker nog;  doordat je de bergruimte onder het bed hebt, direct achter de cabine, is de gewichtsverdeling optimaal. In combinatie met de standaard luchtvering geeft dit een erg prettig weggedrag. Ook de gesloten cabine draagt bij aan hoog rijcomfort. Je hoort slechts de 2.3 LTR MJET ( EURO 6 109 Kw / 150 PK) zachtjes brommen op de achtergrond. Geen ergerlijke geluiden van rammelende keukenkastjes dus!

Leestip:  Forster Youngster V 541: voor actieve camperaars

Haaks Niderland

Wil je alles weten over Haaks Campers?, kijk dan op de website.

 4.3/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in