Op reis met een camper of caravan

Nederlanders zijn en blijven echte kampeerders. En veelal gaan ze op pad met een camper of caravan. Tussen 2012 en 2015 waren het aantal campers en caravans in ons land vrijwel niet veranderd. Meer dan een half miljoen Nederlanders bezitten een camper of caravan, en hoewel het aantal caravans in het verleden licht daalde, wordt dat verschil goedgemaakt door het groeiende aantal campers.

De meerderheid van deze vakantie voertuigbezitters zijn 50-plus, en zal met veel ervaring de weg op gaan. Maar voor de beginners onder ons kan vakantie vieren met een camper of caravan nog best een ingewikkeld vooruitzicht zijn. Of je deze zomer nou een camper gaat huren, of met je eigen vakantievoertuig op weg gaat, zij hebben een handige gids gecreëerd voor reizen met een camper of caravan.

Naast het hebben van de juiste verzekering zijn er namelijk veel regels om rekening mee te houden. Lees hier de tips voor het laden van een caravan, de specifieke regels binnen én buiten Europa, en de beste vakantiebestemmingen voor een rondrit.

Kampeerwetten binnen Europa

Hoewel de meeste verkeersregels binnen Europa hetzelfde zijn, zijn er per land toch een paar uitzonderingen waar met een caravan of camper op gelet moet worden.

Wil je meer tips? lees dan verder op het blog van huurautoverzerkering.com

 

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in