NKC biedt rekentool voor ontwikkeling camperplaatsen

De NKC heeft een rekentool ontwikkeld om te kunnen vaststellen of het financieel interessant is om een camperplaats te beginnen. Sinds het bestaan van de vereniging zet de NKC zich in voor het realiseren van camperplaatsen. Dit jaar zijn er tot nu toe in Nederland al 42 camperlocaties ontwikkeld.
Advies en camperplaatsontwikkeling zijn cruciaal in de belangenbehartiging. Projectleider ontwikkeling camperplaatsen Jaap van Ravels: “Nu er steeds meer camperaars zijn in Nederland en Europa, is het belangrijk dat het aantal toegankelijke overnachtingsplekken voor campers groeit. Daar zetten we stevig op in.” Zo adviseert de NKC ondernemers en gemeenten om camperplaatsen te openen.

Rekentool

Een hulpmiddel voor mensen die zich aan het oriënteren zijn op het realiseren van een camperplaats is de Rekentool. De NKC heeft deze tool laten ontwikkelen die de ondernemer kan helpen bij het maken van een begroting. Zo krijgen ze een indicatie van de kosten. Van Ravels: “Al jaren adviseren we geïnteresseerden en steeds vaker kwam de hulpvraag voor de begroting. Vandaar dat we de tool hebben laten ontwikkelen.”

Projectbureau Camperplaatsen

De NKC heeft voor de ontwikkeling het Projectbureau Camperplaatsen in het leven geroepen. Al jaren zetten vrijwillige adviseurs zich in om de ontwikkelaar te helpen. De NKC-adviseur kan behalve bij het opstellen van de begroting behulpzaam zijn bij het ontwerp, de keuze van de voorziening, maar ook met het opstellen van een plan voor de gemeentelijke besluitvorming.

Leestip:  Eerste keer kamperen? De belangrijkste benodigdheden op een rij!

Meer informatie over het ontwikkelen van is te vinden op de website van de NKC: Hoe begin je een camperplaats.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in