Nieuw – Noorwegen – kleine atlas voor hedonisten

Waan je op de beeldschone eilanden van de Lofoten, aanschouw het magische noorderlicht of droom weg bij de mythische Noordkaap: Noorwegen is een droom voor reizigers en natuurliefhebbers.

Kleine atlas voor hedonisten is dé serie reisboeken voor reizigers én thuisblijvers om je favoriete stad, land of eiland op een heel andere manier te leren kennen. De serie is inmiddels een enorm succes in Nederland dankzij het luxe bindwerk en inspirerende fotografie. Geen reisgids voor in je tas, maar een koffietafelboek waarmee je maanden van tevoren al wegdroomt over je volgende reis. Noorwegen is de nieuwste in de reeks en volgt de locaties Berlijn, Corsica, IJsland, Parijs en Venetië op.

Laat je inspireren door dit reisboek, rijkelijk geïllustreerd met foto’s en vol indrukwekkende verhalen over de historie, cultuur en architectuur. Plan je toekomstige reis tot in detail met onder meer:

  • Kaarten per streek waar de belangrijkste bezienswaardigheden op staan;
  • Themapagina’s waarmee je het land ontdekt, leert kennen en begrijpt;
  • Een overzicht van de hoogtepunten om niets te missen;
  • Uitstapjes waarmee je elke streek op een andere manier ontdekt;
  • Actuele achtergrondverhalen waar onderwerpen als klimaatverandering worden besproken;
  • Mooie interviews met bijzondere Noren, zoals het verhaal van Elena de vuurtorenwachter die op een klein, geïsoleerd eiland in de Lofotenarchipel woont.
Leestip:  Op reis in het land boordevol tegenstellingen: Reishandboek Tjechië
Noorwegen - Kleine atlas voor hedonistenHet land van de Vikingen

Voor deze publicatie in de succesvolle serie Kleine Atlas voor Hedonisten reisde fotograaf Brice Portolano 10.000 kilometer door het magische Noorwegen, het minst dichtbevolkte land van Europa. Van de haven van Oslo tot de gletsjers van Spitsbergen, tot verhalen over Vikingen en onwaarschijnlijke natuur: Portolano vat verhaal en beeld perfect samen in dit prachtige boek.

Noorwegen – Kleine atlas voor hedonisten

Ontdek de geschiedenis van Noorwegen, het land van de fjorden. Proef de cultuur door de werken van de wereldberoemde Munch, zoals de Schreeuw, in het gelijknamige museum te bewonderen of te wandelen door de historische wijken van Bergen. Zoek de natuur op en aanschouw wilde rendieren in het park Dovrefjell of rij met een hondenslee op Spitsbergen. Na het lezen (of zelfs alleen maar doorbladeren) van dit boek heb je meteen zin om in te pakken en naar Noorwegen te vertrekken om het noorderlicht te achtervolgen of te genieten van de middernachtzon.

Leestip:  Groningen - laat je verrassen door de schoonheid
De Sami

Het boek deelt ook verscheidene achtergrondverhalen, zoals het verhaal van de Sami. Deze rendierhoeders zijn het enige inheemse volk in Europa. Ze bewonen al 8000 jaar bovenin Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Onder druk van Europeaanse invallen gingen nomadische Sami over tot het hoeden van rendieren, waarbij ze zich met hun dieren met de seizoenen verplaatsten, op zoek naar voedsel. Deze traditionele leefwijze is door de moderne tijd enigszins veranderd. Waar ze vroeger de rendieren op ski’s volgden, doen ze dat nu op sneeuwscooters en met gps-trackers. Ontdek meer over de Sami op bladzijdes 200 en 201.

Auteur en fotograaf: Brice Portolano | ISBN 978 94 93273 67 2
Prijs € 34,95 | 256 pagina’s | Formaat 202 x 267 mm | Hardcover

Foto: Brice Portolano

Over Brice Portolano

Brice Portolano is een Franse fotograaf die in zijn werk de relatie tussen mens en natuur onderzoekt. Op zoek naar avontuur in de vrije natuur reist hij de wereld rond van Alaska tot Mongolië om de bewoners van deze wilde gebieden te ontmoeten. Met zijn werk laat hij op authentieke wijze van tijdloze manieren van leven dicht bij de natuur zien.

Leestip:  Groningen - laat je verrassen door de schoonheid

Hij is ook de auteur van het boek No Signal (Ed. Hoëbeke, 2021) en zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in de Franse en internationale pers zoals The Guardian, National Geographic, BBC News en Le Monde.

Bekijk zijn werk op zijn Instagramaccount en zijn website

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in