Nederland met 55 campings in ANWB-lijst van Europese Top campings

In totaal mogen 191 campings in Europa zich ANWB Top camping 2021 noemen. Dat maakte de ANWB bekend. Met maar liefst 55 campings is Nederland het land met de meeste ANWB Top campings. Daarvan zijn er 4 nieuw in de lijst: Vakantiepark Witterzomer in Assen, De Kurenpolder Recreatie in Hank, Vakantiepark BreeBronne in Maasbree en camping De Pallegarste in Mariënberg.

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van 5 sterren halen bij de ANWB- campinginspectie. Deze campings behoren tot de beste campings van Europa en blinken uit in kwaliteit en voorzieningen.

Dit jaar hebben de inspecteurs vanwege corona alleen in Nederland geïnspecteerd. Om die reden zijn de classificaties voor alle buitenlandse campings ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

De inspecteurs van de ANWB beoordelen de campings op sanitair, terrein, zwemfaciliteiten, recreatie, winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping noemen. Het maximaal haalbare is 5 sterren. Campings met deze score krijgen het predicaat ANWB Top camping. Ze hebben prachtig sanitair, een geweldig terrein en heel veel voorzieningen. Dat er onder de 191 Europese ANWB Top campings maar liefst 55 in Nederland liggen, geeft aan dat het kwaliteitsniveau van Nederlandse campings hoog is.

Leestip:  E-bikebezitters laten fiets vaker thuis uit angst voor diefstal

Alle ANWB Erkende en ANWB Top campings zijn te vinden op www.anwbcamping.nl en in de gids ANWB Erkende campings 2021. De gids ANWB Erkende campings 2021 is vanaf medio december in de ANWB-winkel te koop en is tevens te bestellen via anwb.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in