Met de caravan op vakantie: regel dit van te voren

Ben jij van plan om dit jaar met de caravan op vakantie te gaan? Dit is een prachtig idee, niet voor niets kiezen er elk jaar weer ontzettend veel mensen voor om te gaan kamperen! Toch is het ook van belang dat je de juiste maatregelen neemt voordat je gaat kamperen met de caravan. Ben jij benieuwd wat je vooraf allemaal dient te controleren? In dit geval is het aan te raden om verder te lezen, hieronder lees je namelijk alles dat je moet weten. Op deze manier ben jij goed voorbereid als je gaat kamperen.

Controleer je auto en caravan voldoende

Voordat je op vakantie gaat met de caravan, is het aan te raden je auto en caravan beide goed te controleren. Niemand wilt immers problemen krijgen en in het buitenland stranden langs een snelweg. Ga bijvoorbeeld goed na of de bandenspanning voldoende is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een bandenspanning die niet voldoende is kan resulteren in problemen als een klapband, een groter brandstofverbruik en een slechtere wegligging. Wanneer je dit controleert is het gemakkelijk om ook gelijk het profiel van de banden te controleren. Met onvoldoende profiel zal de wegligging van de caravan niet plezierig zijn.

Leestip:  KCJ - Kidsclub: avontuur en plezier voor jonge kampeerdertjes

Controleer voor vertrek en tijdens je reis ook goed de waterleidingen en de watertank van je caravan. Deze leidingen vervuilen erg snel en niemand zit te wachten op water dat uit leidingen komt die vol kalk en bacteriën komt. Uiteraard controleer je, naast de watertoevoer en de bandenspanning, ook de remmen, spiegels en de kogeldruk. Tevens is het van belang dat alle verlichting goed werkt. De bekabeling hiervan sluit je aan op de auto en dus is het zaak om voor het vertrek, en na het aansluiten van de caravan aan de auto, goed te controleren of de verlichting aan alle kanten zijn werk doet. Niemand wil slecht zichtbaar de weg op en in het buitenland zijn boetes hiervan tevens niet mals.

Schakel eventueel professionals in waar nodig

Het is hiernaast ook helemaal geen slecht idee om de caravan door een gespecialiseerd bedrijf te laten controleren. Deze mensen weten waar ze het over hebben en weten, met hun expertise, precies wat ze moeten checken zodat jij een fijne reis hebt. Overigens is het, naast het goed doorlopen van de caravan, ook verstandig om je auto vlak voor vertrek te laten onderhouden. De auto moet immers alle kracht leveren om jouw reis mogelijk te maken.

Leestip:  Op reis met de juiste reisverzekering
Sluit de juiste verzekering af

Mocht er toch iets met je auto of caravan gebeuren, dan mag dit uiteraard niet helemaal ten koste van je vakantie gaan. Om deze reden is het van belang dat je de beste autoverzekering afsluit. Welke autoverzekering het goedkoopste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Het is echter ook van belang dat je niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de verzekering let. Zo kunnen de voorwaarden bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. Het is belangrijk dat je vooraf goed nagaat welke verzekeraar de beste voorwaarden heeft. Het is ook verstandig om een abonnement af te sluiten bij de wegenwacht. Op deze manier kun jij er zeker van zijn dat de vakantie niet direct verpest is als je toevallig pech krijgt.

Leestip:  Kamperen met een functiebeperking, alles wat je moet weten
 2.8/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in