Martens Caravanbouw sinds 1954

Martens Caravanbouw: De eerste brochure van Martens Kampeerwagens dateert uit 1957 en omvat het overzichtelijke programma van type M1 tot M5. Die eenvoudige aanduidingen blijven in de loop der jaren steeds gehandhaafd. Een M2 bijvoorbeeld staat in 1957 voor een kleine, dubbelwandige wagen (2.44 m opbouwlengte) die 370 kg weegt en 2.495,= guldens kost. Een M5 is 4.20 m lang en kost met oplooprem 4.375,= guldens.

Jaarlijks werden er toen zo’n 50 caravans afgeleverd. Ze zijn solide, prima afgewerkt en bezorgen het merk een goede reputatie. De conclusie van een test van een M4 in de ANWB Kampeer Kampioen spreekt wat dat betreft duidelijke taal: “Martens Caravanbouw is een geavanceerd bedrijf dat niet luidruchtig aan de weg timmert. Men zou er wel reden toe hebben, want er wordt daar gewoon een hele fijne caravan gebouwd”. Door het leveren van constante kwaliteit weet Martens zich lang als bouwer te handhaven.

Leestip:  De Eriba Touring caravan modellen

De laatste seriematige wagens worden in 1980 gebouwd. Langzamerhand werd overgeschakeld op de verkoop van bestaande merken, zoals de Italiaanse polyester Lander Graziella caravan. Inmiddels omvat het programma de merken Eriba Hymer, Solifer, Polar, Kabe en Sprite, en is de derde generatie van de familie Martens in het caravanbedrijf werkzaam. Door de jarenlange ervaring die van vader op zoon op kleinzoon is doorgegeven, is jouw caravan bij hun in veilige handen. Zij proberen altijd zo goed mogelijk voor jouw caravan te zorgen, want daar ligt hun hart!

Jubileum

Martens caravansIn 2014 vierden ze hun 60-jarig jubileum. Onderdeel van dat jubileumjaar was onder andere de inrichting van een expostitie met allerlei foto’s, bouwtekeningen, persberichten, oude brochures, gereedschappen en allerlei andere leuke curiosa uit de caravangeschiedenis. Gezien de vele enthousiaste reacties hebben ze besloten de foto-collagewand intact te laten, dus je bent van harte welkom om een kijkje in de ruim 60-jarige geschiedenis van Martens Caravanbouw te nemen!

Leestip:  90 jaar Kip Caravans

Wil je meer weten over Martens Caravanbouw

 5/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in