Lyseo Gallery de eerste camper met Gallery Roof

Bürstner presenteert de Lyseo Gallery, de eerste camper met Gallery Roof, een opklapbare alkoof

Klein reizen – groot wonen: de Bürstner Lyseo Gallery is uitgerust met een alkoof die met behulp van met lucht gevulde kamers wordt verhoogd. Gestroomlijnd reizen, met een echt tweede woonniveau dankzij een gepatenteerde innovatie.

Bürstner GmbH & Co KG presenteert met de Lyseo Gallery een absolute noviteit. Deze unieke camper, een prototype die klaar is voor de pers, heeft een Gallery Roof, een hefbare alkoof, die bij stilstand door een compressor verticaal wordt opgetrokken. Hierdoor ontstaat een tweede woonverdieping en een uniek ruim wooncomfort.

Onder het motto “reis klein, leef groot” combineert de Lyseo Gallery voor het eerst de voordelen van een halfintegraal met die van een alkoofmodel: tijdens het rijden wordt deze tweede verdieping ingetrokken zodat het voertuig het halfintegraal silhouet aanneemt en, in vergelijking met conventionele alkoofmodellen, aanzienlijk gestroomlijnder en dus zuiniger is (dezelfde emissiewaarden als de Lyseo TD).

Leestip:  Een camper bouwen? Ron kwam al op jonge leeftijd in de camperbouw wereld

Bij stilstand kan de alkoof dan in 90 seconden worden opgetild met behulp van compressorlucht en speciaal ontwikkelde luchtkamertechnologie. Het voertuig bereikt een maximale opbouwhoogte van ca. 3,7 meter. De alkoof is niet schuin geplaatst zoals een normaal pop-up dak, maar door hem verticaal te verhogen ontstaat een echte tweede woonverdieping, die naast een XXL comfortslaapruimte met 110 cm binnenhoogte en een oplaadstation voor mobiele telefoons ook een tafel en een zitje biedt, en ook gemakkelijk bereikbaar via een vaste trap.

Lyseo Gallery

De in het voertuig aanwezige compressor blaast de talrijke luchtkamers van de alkoof met slechts 0,2 bar binnen 90 seconden vrijwel geruisloos op. Een druksensor meet voortdurend de luchtdruk in de kamers en pompt indien nodig op, zodat de alkoof in de verhoogde positie blijft. De luchtkamers zijn speciaal door Bürstner ontworpen en vervaardigd en voorzien van verstevigingen, zodat zelfs een plotselinge daling van de druk de nis niet zal doen instorten.

Bovendien heeft de alkoof uitstekende isolatiewaarden door de ingesloten luchtlaag in de kamers. Uitgebreide laboratoriumtests hebben aangetoond dat het alkoofmateriaal zeer goede UV-bestendigheid en de dichtheid heeft. Bürstner heeft reeds een patent aangevraagd voor deze innovatieve en unieke technologie.

Leestip:  Wijnen Camperverhuur een camperverhuurbedrijf in Midden-Limburg met veel luxe en jonge campers.

Het interieur is een verdere ontwikkeling van de “overalthuis”-claim die het merk Bürstner al meer dan 30 jaar kenmerkt – maar met een paar highlights. Het interieur van dit prototype de Lyseo Gallery is ontworpen in “gentleman’s style”: cognackleurig buffelleder, Burlington stiksel, donkergrijs gecombineerd met een licht decor en elegant hoogpolig tapijt. De keuken is voorzien van unieke, elektrisch bedienbare functionele elementen, zoals het opklapbare koffiezetapparaat, de opklapbare afzuigkap van Modern Kitchen Technology, een barelement, elektrisch bedienbare lades en een RFID-chip (radio-frequency identification) waarmee alle verplaatsbare keukenelementen centraal kunnen worden vergrendeld wanneer men onderweg is.

woonaccessoires

Met hoogwaardige woonaccessoires en praktische opbergoplossingen wordt het maximaal wooncomfort compleet gemaakt: Mineraal aanrechtblad, hoogwaardige en flexibele kraan, inductie/gas kookplaat, glasvak voor het veilig opbergen van glazen tijdens het rijden in de keuken, evenals een verlichte spiegel, een vaste trap met opbergruimte, een schoenenkast en een draadloos oplaadstation voor mobiele telefoons in de entree. Ondanks zijn relatief compacte chassis van minder dan 7 meter heeft de Lyseo Gallery een zeer grote badkamer.

Leestip:  Camperreis maken door Nieuw-Zeeland: Wat moet je allemaal weten?

Het gehele voertuig is voorzien van indirecte verlichting en Bürstner’s innovatieve Homelight lampen.

Website Bürstner: www.buerstner.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in