Traditie en vooruitgang – 50 jaar Bürstner

Ze begint in het jaar 1958 – de Bürstner successtory. Met de ontwikkeling van de eerste caravan, liefdevol “Delphin” genoemd, stapt Bürstner in de wereld van de caravans. De start van de onderneming ligt duidelijk vroeger en gaat terug tot in het jaar 1924, toen Jakob Bürstner een timmerfabriek opricht.

Handmade

Waren het aan het einde van de 50er jaren nog exclusieve met de hand gemaakte producties per stuk waarmee enthousiaste kampeervrienden op reis gingen, groeide hun enthousiasme voor de caravan handmade by Bürstner. Al in 1961 moest de productie uitgebreid worden om de stijgende belangstelling tegemoet te komen. En toen in 1962 de eerste Caravan Salon in Essen geopend werd, was Bürstner erbij.

Een extra duw krijgt de onderneming aan het begin van de 70er jaren want op 1-1-1973 ziet de Bürstner GmbH het levenslicht. Met uitbreiding van de modellenreeks met de “Lux” in 1976 groeit het aantal fans gigantisch. In hetzelfde jaar gaat Bürstner de grens over en koopt extra productiecapaciteit in het Franse Wissembourg.

Leestip:  Volkswagen New California op Multivan

Gedreven door het constant groeiende succes en met blik op toekomstige producten durft Bürstner medio 1986 de eerste camper in de klassieke alkoof vorm op de markt te brengen. De in hetzelfde jaar verkochte 500 eenheden staven de juiste beslissing. De roem van pionier bij de semi integrale campers is geen toeval. Al in 1988 worden bij Bürstner T-modellen geproduceerd en verkocht.

Tot op heden groeit het aanbod van caravans, campers en stacaravans van het merk Bürstner gestaag. Met ca. 900 medewerkers op de beide locaties Wissembourg (F) en Kehl (D) behoort Bürstner tot de top producenten in deze branche. Per jaar rollen ca. 3500 caravans, 4500 campers en ca. 400 stacaravans uit de hallen van de beide locaties.

De Bürstner filosofie “Grenzenlos wohlfühlen” heeft al lang een vaste plek in de hoofden en harten van internationale campingvrienden. Vooral ook omdat traditie en vooruitgang bij het merk Bürstner op de mooiste manier verenigd zijn.

Leestip:  Vernieuwde Hymer ML-T 570 ook in Xperience-editie

50 jaar Bürstner – een jubileum waar wij trots op zijn.

Website Bürstner

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in