Luxe kamperen in Nederland

Glamping is momenteel dé trend op het gebied van kamperen. Jaren lang was het in andere landen al een opkomend concept en nu ontkom ook jij er niet meer aan en moeten we er ook in Nederland aan geloven.

Het afgelopen jaar zijn de kampeer reizen met een luxe tintje in Nederland met 76% toegenomen en wordt het steeds populairder bij het kampeerpubliek. Maar ook de ‘niet-kampeerders’ voelen zich aangetrokken tot dit concept en zo wordt er door middel van ‘glamperen’ een grotere markt aangesproken. Een groot deel van de glampers (de mensen die aan glamperen doen) vinden het fijn dat ze eindelijk ook van de natuur kunnen genieten en de bossen in kunnen trekken en er kunnen verblijven zonder al te veel uit hun eigen comfortzone te moeten stappen. Luxe kamperen is zeker de moeite waard om een keer te proberen! Wie weet word jij ook een echte diehard glamper!

Maar wat is ‘Glamour kamperen’ nu eigenlijk?

Glamping is een samenvoeging van de Engelse woorden ‘glamour’ en ‘camping’. Het is eigenlijk gaan kamperen op een luxere manier dan je gewend bent. Dus niet enkel met een tentje zonder elektriciteit al slapend op een dun slaapmatje op de koude grond. Nu kan je op een hele luxe manier kamperen. De mooiste huisjes in het bos zijn beschikbaar met de meest geavanceerde technologie en de modernste en tevens meest luxe apparaten.

Leestip:  Op avontuurlijke rondreis naar Peru of Chili

Glamour kamperen

Een voorbeeld van zo een luxe item is de klimaatkast. De Miele wijnklimaatkast kun je tegenwoordig in de luxere glamp huisjes terugvinden. Het is de perfecte manier om na een flinke boswandeling thuis in je glamp huisje te genieten van een heerlijk glas chardonnay dat perfect op temperatuur is dankzij de wijnkoelkast.

Andere luxe items die je terug kan vinden in veel glamp huisjes zijn ipads en andere tablets. Ga je bijvoorbeeld met kinderen op reis en je wilt zelf eventjes gaan koken dan kan je op de tablet Donald Duck of Paw Patrol kinderfilmpjes aanzetten, doordat er een luxe wifi installatie in de glamping accommodaties zit. En gezien je niet in een tent slaapt maar in een huisje met elektriciteit kun je de tablets en ipads ook ten alle tijde opladen zodat de kinderen zich geen seconde meer hoeven te vervelen.

Leestip:  Camping De Kleine Wereld ver weg van alles
Glam kamperen in Nederland

In Nederland kan je op veel verschillende plaatsen glampen. Zowel aan de Nederlandse kust maar ook in de Veluwe. Het is dus eventjes beslissen waar je voorkeur naar uitgaat. Een strand glamp vakantie of een bos glamp vakantie.
Daarnaast tillen wij in Nederland het glamp kamperen naar een nog hoger niveau. Je kunt namelijk ook in een volledig luxe uitgeruste Tipi glampen of wat dacht je van het slapen in een echte sterrenkubus die uitgerust is met alles wat je nodig hebt?

Kamperen op een luxe manier in Spanje

Wil je graag een keer gaan glampen op een meer exotische locatie, dan kan je ook naar Spanje gaan of zelfs op vakantie Colombia gaan. Onder luxe kamperen heb je ook de voorziening van een airconditioning in je tent! Wat wil je nou nog meer aan luxe? Kamperen in luxe aan de Costa Del Sol is overigens een echte aanrader. Hier zul je alles vinden wat jouw kampeer hartje begeerd! Van prachtige natuur, rondreis Andalusië maken tot verwarmde zwembaden, van mooie restaurantjes aan het water tot uitgestrekte heuvels met olijfbomen.

Leestip:  Roompot en Landal GreenParks gaan samen verder
 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in