Liga Nederlandstalige Motorhome Clubs

De LNMC, Liga Nederlandstalige Motorhome Clubs, is opgericht om de belangen van de motorhomegebruiker te behartigen en als tussenpersoon op te treden tussen gebruikers van motorhomes en de overheden, zowel lokaal, regionaal als nationaal.

Als liga beschikt de LNMC over plannen om de gemeenten en steden, die voor de motorhometoerist een accommodatie wensen aan te bieden, bij te staan in het ontwerp en de bouw van economisch verantwoorde installaties. Ze willen ook een gesprekspartner zijn in het uitwerken van ideeën en visies voor het toerisme in Vlaanderen. Dit in analogie met de reeds schitterende resultaten die werden geboekt bij onze Waalse medebroeders, of in echt motorhome vriendelijke landen als Duitsland, Frankrijk en Italië.

Met het hoogste aantal motorhomes per inwoner in Europa mag Vlaanderen niet na hinken op een steeds groeiende vorm van deze tak en economische activiteit op haar grondgebied.

Leestip:  Automobiliteit eenzijdig belast in nieuwe klimaatplannen

We willen hierbij zeker ook geen concurrent zijn van de campings, maar willen wel graag samen met hen het probleem aanpakken. Campinguitbaters moeten ook wel willen inzien dat een motorhomegebruiker niet altijd de noden heeft die een kampeerder met tent of caravan heeft. Motorhomegebruikers zijn eerder een soort “zwervers” die steeds verder trekken. Kampeerders met caravan of tent zijn dan meestal mensen die de rust zoeken en daarvoor dan een camping uitzoeken waar ze meerdere dagen of weken ter plaatse blijven en zo de onmiddellijke omgeving daar bezoeken.

Verder willen ze ook onderzoeken of er mogelijkheden zijn in Vlaanderen om initiatieven zoals in het buitenland bij boeren of aan horecazaken plaatsen te voorzien. Kijk bvb naar Frankrijk waar France Passion steeds meer uitbreiding neemt, in Italië is dat dan weer Fattore Amico, in Duitsland Landvergnügen enz.

De twee clubs die binnen het LNMC hun schouders onder dit alles zetten zijn de BMHC (Belgian MotorHome Club) en de UML (Unie van Motorhome Liefhebbers).

Leestip:  Henk Pen opent op 4 maart een uniek Tech Experience Centre

Verder onderhouden ze ook op regelmatige basis contact met hun Waalse vrienden van de LFBCM.

Het LNMC is binnen de Europese koepelorganisatie (FICM) de spreekbuis voor Vlaanderen en zo worden er dan ook op regelmatige basis gedachten uitgewisseld zodat ook wij op de hoogte blijven van wat er zich binnen Europa op vlak van de motorhome afspeelt.

Via het LNMC is het dan ook mogelijk om jaarlijks deel te nemen, ergens in Europa, aan een internationaal treffen.

Kijk hier voor meer informatie over LNMC

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in