Kip Store Utrecht wint nationale Houtbouwprijs

De nieuwe Kip Store van Kip Caravans is de grote winnaar van de nationale Houtbouwprijs. Het volledig houten gebouw is zowel door de jury als het publiek verkozen tot meest unieke houten gebouw van Nederland.

De jury prijst met name de nauwkeurigheid, zorgvuldigheid en de gehele betimmering. Het publiek kon kiezen uit 37 houten gebouwen die via een strenge voorselectie mochten meedingen naar deze prestigieuze prijs. Met meer dan 10.000 stemmers en een vakjury heeft de nieuwe Kip Store deze week zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen.

De nieuwe Kip Store is gebouwd naast het natuurgebied van de Haarrijnseplas in Utrecht en is de plek waar alle Kip caravans te zien zijn in een unieke outdoor beleving.

Kip caravans

Het houten gebouw is een mijlpaal in het bijna 90-jarige bestaan van Kip Caravans. Volledig duurzaam gebouwd door gebruik te maken van de modernste technieken en met hout als voornaamste bouwmateriaal.

De constructie van de Kip Store is ontworpen met passie voor hout door de jonge architect Nick Krouwel. Binnen in het gebouw zie je overal de massief vurenhouten panelen van soms wel 12 meter lang. Het volledig gebruik van hout voor het pand heeft een sterk verband met de Kip caravans. Elke Kip caravan beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid hoogwaardig en duurzaam hout. Dit komt naar voren in de caravanmeubels alsook op minder zichtbare plaatsen zoals de houten constructie in de wanden en de vloer.

Leestip:  De Brabantse Caravan Dagen 2024

Kip Store

Door te werken met hout gebruikt Kip materiaal dat de natuur ons geeft. Daarbij groeit het uiteindelijk weer terug. Sterker nog, de groei van hout (bomen) onttrekt CO2 uit de lucht.

Kip Caravans nodigt iedereen uit om een bezoek te brengen aan de Kip Store Utrecht en deel uit te maken van de volgende stap in dit mooie avontuur.

Website Kipcaravans: kipcaravans.nl

 5/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in