Kinderen hopen op vakantiegezin

Plannen voor weerzien na 2 jaar Kinderen hopen op vakantiegezin voor aankomende zomer

Honderden Nederlandse gezinnen bieden elk jaar voor enkele weken onderdak aan ruim 700 kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen. Door corona konden de reizen de afgelopen twee jaar niet allemaal doorgaan. Daarom zet Stichting Europa Kinderhulp, die deze kinderreizen organiseert, alles op alles om dit jaar wél weer alle vakantiekinderen naar Nederland te kunnen laten komen. En de eerste stap daarbij is de zoektocht naar nieuwe vakantieouders.

Dringend gezinnen gezocht Het was een grote domper voor de kinderen dat de reizen in 2020 niet konden doorgaan, en ook afgelopen jaar moest een groot deel van de reizen geannuleerd worden. Terwijl de kinderen een vakantie juist nu zo hard kunnen gebruiken. Vanwege corona zaten zij lange tijd gedwongen thuis en hadden geen afleiding in de vorm van school en (sport)clubs. Europa Kinderhulp wil daarom benadrukken dat de kinderreizen dit jaar dubbel zo hard nodig zijn. Helaas zijn er o.a. vanwege de coronacrisis ook vakantiegezinnen gestopt, waardoor er nu dringend naar nieuwe gezinnen gezocht wordt voor komende zomer. Het maakt niet uit of je alleenstaand of een koppel bent en of je wel of geen kinderen hebt. Het belangrijkste is dat je een kwetsbaar kind een fijne onbezorgde tijd bij jou thuis wilt bieden. Overigens zijn er allerlei protocollen rondom corona om de reizen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

Leestip:  Vakantieganger wil tot 10% meer betalen

Kies zelf een reis! De kinderen (in de leeftijd van 6 tot 12 jaar) komen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België en Oekraïne. Het is ook mogelijk om een Nederlands kind uit te nodigen. Het gaat hierbij om kinderen die thuis onder lastige (financiële en/of sociale) omstandigheden leven en die een verblijf bij een vakantiegezin goed kunnen gebruiken om even onbezorgd kind te zijn. Tijdens het verblijf van het kind gaat het niet om dure uitjes, maar juist om aandacht en geborgenheid bieden. De kinderen worden vaak jarenlang teruggevraagd door de gezinnen, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Meer informatie vind je op de website europakinderhulp.nl, hier kun je ook een informatiepakket aanvragen.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in