De KarTent is de revolutie op de festivalcamping

Heb je ooit een meerdaags festival meegemaakt? Heb je op de festivalcamping geslapen? Misschien heb je dan wel de enorme troep gezien die elk jaar achterblijft op vele festivals. Om specifieker te zijn: elk jaar laat 1 op de 4 festivalbezoekers hun tent achter op de diverse festivalcampings in Nederland. Mensen zijn brak en moe, en hebben geen zin om hun tent op te breken en weer mee te slepen. Zoals je je kunt voorstellen levert dit een enorme berg afval op: Dat zijn maar liefst 25.000 tenten per jaar. Natuurlijk is dat niet al te best voor het milieu… Alle tenten gaan na een eenmalig gebruik direct naar de vuilstort!

KarTent

Daarom hebben ze de KarTent bedacht; een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Het karton zorgt ervoor dat de tent eenvoudig gerecycled kan worden; na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt om wc-papier, schoolboeken, schoenendozen of andere dingen van te maken!

Leestip:  Huttopia presenteert haar tweede Nederlandse camping 

Bestand tegen een beetje water

En oh ja, natuurlijk is de tent bestand tegen een beetje water! We gebruiken een hoogwaardige kartonsoort die weinig water opneemt. Het ontwerp van de tent zorgt ervoor dat vocht geen probleem is. Hoe lang de KarTent meegaat hangt meer af van het gebruik dan het weer. Het record staat op 2,5 maand!

Smurfit Kappa heeft in samenwerking met KarTent een festivaltent ontworpen. De tent, die wel wat regen kan hebben, hoef je alleen maar te bestellen, en hij staat opgezet voor je klaar op het festivalterrein. Na afloop van het festival kan de KarTent gewoon bij het oud papier.

Gesponsorde tent

Maar onze tent heeft meer toffe features! Omdat het karton is, kan het gemakkelijk worden bedrukt De bedrukking geeft vooral mogelijkheden aan festivalorganisaties en sponsoren om hun boodschap op de tent te drukken. En zo slecht is een gesponsorde tent niet, want het slapen wordt er voor de festivalganger veel goedkoper van!

Leestip:  5 robuuste voortenten voor wie ook in de herfst graag kampeert

Website Kartent

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in