Camping Caserio San Marcial in de Spaanse Pyreneeën

De boerderij-camping ligt op ca 950 meter hoogte aan de zon-kant in de Spaanse Pyreneeën met een eigen micro-klimaat. Niet extreem warm, meestal mooi weer, maar wel af en toe een korte onweersbui. Hou je van natuurparken dan is de camping een prima centrale basis, gelegen tussen het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido (3352 m.) en het Nationaal Park Posets en Maladeta.

Activiteiten

Voor sportievelingen zijn er tal van mogelijkheden: bergwandelen, canyoning, speleologie, mountainbike, rafting, alpinisme, …. Maar natuurlijk ook (en vooral) weer uitrusten! Wie graag met de auto rondtoert, treft een streek met een rijk verleden aan, een eigen cultuur en verrassend natuurschoon.

De camping

Op het terras (bij het huis / receptie) is er de mogelijkheid om iets koels of een koffie te drinken of een ijsje eten. Maar dit is geen echte horeca gelegenheid met vaste openingsuren. Tijdens de siësta is er niemand. Er is rond de receptie WIFI draadloos internet beschikbaar voor de kampeerders. De reikwijdte is wel beperkt tot de directe omgeving van de receptie. Deze WIFI toegang is niet geschikt voor het spelen van “games” met internet connectie zoals Nintendo, Xbox, Sony en Wii enz. Het is sowieso een wonder dat hier internet is, maar het raakt snel overbelast.

Leestip:  Nederland favoriet vakantieland onder Nederlanders

Er zijn op de camping 6 aansluitpunten voor stroom, met een capaciteit van 6 Ampère / 1400 watt per punt. Voor je ontbijt kan ‘s avonds je ciabatta-brood bestellen, die je de volgende morgen vers gebakken kan afhalen! Dat is wel gemakkelijk, want er zijn geen winkels in de buurt. In het huis was er een restaurant waar je kon genieten van eenvoudige maar heerlijke traditionele streekgerechten. De laatste jaren is het alleen op verzoek geopend, want Luis runt camping en restaurant zelf en hij kan niet alles tegelijk.

De camping heeft geen echt restaurant, maar in rustiger periodes, kan Luis (na reservatie) bij hem thuis een uitgebreid Spaans diner serveren. Je bent welkom vanaf ca. 20.30 uur. Dat is dus wat later dan bij ons in het noorden. Eten tot 23 uur is heel normaal. Op initiatief van de kampeerders is het ook mogelijk om een authentieke paëlla te bestellen voor de hele camping. Aan een lange tafel onder de Spaanse sterrenhemel is dit het moment om vakantie-ervaringen uit te wisselen! Het initiatief hiervoor komt wel van de kampeerders.

Leestip:  ANWB: nominaties voor de Camping van het Jaar 2024 bekend

Website Caseriosanmarcial.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in