Kamperen met een camper blijft onverminderd populair 

Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat het aantal campers gestaag blijft groeien in Nederland. Het afgelopen jaar steeg dit aantal met iets meer dan zes procent ten opzichte van de twaalf maanden ervoor. Niet alleen nieuwe campers zijn in trek; ook de handel in occasions is populair. Veel huishoudens zoeken naar een relatief goedkope oplossing om met de camper op vakantie te kunnen gaan door Europa. Net als bij auto’s wordt ook op campers relatief veel afgeschreven in de eerste paar jaar. Occasions vormen zo al snel een financieel aantrekkelijke optie voor gezinnen. Naast een camper kopen is ook het huren hiervan populair. Een camper huren biedt huishoudens de kans om eerst te onderzoeken of dit type vakantie bij ze past.

Beschikbare camperplaatsen beperkt in het hoogseizoen

Als gevolg van de groeiende vraag naar campers wordt het voor bestaande campingeigenaren steeds lastiger om een geschikte camperplaats te vinden. Dat geldt in het bijzonder voor het hoogseizoen. Het maakt dat het voor gezinnen die in deze periode met de camper op pad gaan verstandig is om hun camperplek al vroeg in het jaar te reserveren. Dat geldt niet alleen voor de camperplaatsen in Nederland; ook in andere Europese landen zijn deze plaatsen op campings snel gevuld in de zomermaanden.

Op vakantie met de camper biedt verschillende voordelen

Het is niet voor niets dat kamperen met een camper zo populair geworden is onder Nederlandse gezinnen. Zo ben je met een camper veel minder afhankelijk van het weer. Je kunt al vroeg in het voorjaar op reis gaan, door de camper te combineren met een (elektrisch) kacheltje aan boord. Evenals dat je tot diep in de herfst nieuwe gebieden in Europa kunt verkennen, zonder het koud te krijgen. Kamperen in een tent is voornamelijk interessant in de zomermaanden. Zou je dit later of juist eerder in het jaar doen, dan heb je al snel een tweede model slaapzak nodig om het warm genoeg te hebben.

Ook leuk bij een kampeervakantie met de camper is de mogelijkheid om in het wild te overnachten. Er zijn verschillende camperplaatsen midden in de natuur. Aan de hand van handige apps en online platforms vind je de mooiste plekjes. Ze bieden je de rust, ruimte en ontspanning die je zoekt tijdens een vakantie! Met een tent in het wild kamperen is vaak minder comfortabel; je hebt geen toilet en douche bij de hand.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in